Grapefruktgravad lax

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Gravad lax med sting och fräschhet från grapefrukten.

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 kg färsk laxsida, med skinn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 grapefrukt, rivet skal (endast det orangea)
  • 2 msk pressad grapefrukt
  • 2 citroner, riven skal (endast det gula)
  • 1 dl hackad dill
  • dillvippor och citron till garnering

Gör så här

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar citrusskal och grapefruktsaft. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Fördela dillen ovanpå.
  2. Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt och lägg på ett stort fat med skinnsidan uppåt. Lägg på en tyngd.
  3. Grava i kylskåp ca 2 dagar. Vänd på laxen några gånger under tiden.Skär laxen i tunna skivor på snedden vid servering. Garnera med dill och citron.

Servering

Servera gärna med gravlaxsås om det är din favorit.

Tips

Testa att byta ut pressad grapefrukt mot Campari.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bowl med sashimilax

(3)

Fish tacos deluxe

(31)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Krämig wasabisill

(6)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 kg färsk laxsida, med skinn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 grapefrukt, rivet skal (endast det orangea)
  • 2 msk pressad grapefrukt
  • 2 citroner, riven skal (endast det gula)
  • 1 dl hackad dill
  • dillvippor och citron till garnering

Grapefruktgravad lax

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Gravad lax med sting och fräschhet från grapefrukten.

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar citrusskal och grapefruktsaft. Gnid in blandningen på laxens köttsida. Fördela dillen ovanpå.
  2. Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt och lägg på ett stort fat med skinnsidan uppåt. Lägg på en tyngd.
  3. Grava i kylskåp ca 2 dagar. Vänd på laxen några gånger under tiden.Skär laxen i tunna skivor på snedden vid servering. Garnera med dill och citron.

Servering

Servera gärna med gravlaxsås om det är din favorit.

Tips

Testa att byta ut pressad grapefrukt mot Campari.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bowl med sashimilax

(3)

Fish tacos deluxe

(31)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Krämig wasabisill

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies