Gräddig fiskgratäng med purjo
  • Tid 40 min
  • Ugn 150º

Gräddig fiskgratäng med purjo

4.2 (5 betyg)

Perfekt fiskgratäng, här är det ugnen som gör det mesta av jobbet. Smart! Recept av Sara Ask.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fryst torsk, sej eller alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör, till stekning
  • 2 dl grädde
Tillbehör
  • 3 dl matvete
  • 4 dl gröna ärter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar.

  2. 2

    Skär purjolöken i tunna skivor. Stek purjon i smör på låg värme tills den är mjuk utan att ha fått färg. Fördela över fisken och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  3. 3

    Värm ärterna enligt anvisning på förpackningen och servera till fiskgratängen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med matvete, som här, eller pressad kokt potatis.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin Elisabeth

    Överraskande god och superenkel