Gräddfilspannacotta med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Den här pannacottan med hälften fil för en fräsch, syrlig touch blir en god, krämig start. Servera i små fina nubbe- eller dessertvinglas och toppa med rom och finhackad rödlök.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim i kylen
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 gelatinblad
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 40 g löj- eller stenbitsrom
  • 3 msk finhackad rödlök
  • dill

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda filmjölk och grädde och smaka av med salt och peppar. Lyft över gelatinbladen till en liten kastrull så att lite vatten följer med. Smält gelatinet varsamt. Blanda några matskedar av gräddfilsblandningen med gelatinet i kastrullen. Häll blandningen i resterande gräddfil under omrörning.
  3. Häll upp pannacottan i små serveringsglas och ställ i kylen minst 3 tim. Toppa med rom, rödlök och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 gelatinblad
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 40 g löj- eller stenbitsrom
  • 3 msk finhackad rödlök
  • dill

Gräddfilspannacotta med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Den här pannacottan med hälften fil för en fräsch, syrlig touch blir en god, krämig start. Servera i små fina nubbe- eller dessertvinglas och toppa med rom och finhackad rödlök.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim i kylen
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda filmjölk och grädde och smaka av med salt och peppar. Lyft över gelatinbladen till en liten kastrull så att lite vatten följer med. Smält gelatinet varsamt. Blanda några matskedar av gräddfilsblandningen med gelatinet i kastrullen. Häll blandningen i resterande gräddfil under omrörning.
  3. Häll upp pannacottan i små serveringsglas och ställ i kylen minst 3 tim. Toppa med rom, rödlök och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)