Gräddfilspannacotta med rom

Gräddfilspannacotta med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Den här pannacottan med hälften fil för en fräsch, syrlig touch blir en god, krämig start. Servera i små fina nubbe- eller dessertvinglas och toppa med rom och finhackad rödlök.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim i kylen
6 förrättsportioner
  • 3 gelatinblad
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 40 g löj- eller stenbitsrom
  • 3 msk finhackad rödlök
  • dill

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda filmjölk och grädde och smaka av med salt och peppar. Lyft över gelatinbladen till en liten kastrull så att lite vatten följer med. Smält gelatinet varsamt. Blanda några matskedar av gräddfilsblandningen med gelatinet i kastrullen. Häll blandningen i resterande gräddfil under omrörning.
  3. Häll upp pannacottan i små serveringsglas och ställ i kylen minst 3 tim. Toppa med rom, rödlök och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gräddfilspannacotta med rom
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 gelatinblad
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 40 g löj- eller stenbitsrom
  • 3 msk finhackad rödlök
  • dill

Gräddfilspannacotta med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Den här pannacottan med hälften fil för en fräsch, syrlig touch blir en god, krämig start. Servera i små fina nubbe- eller dessertvinglas och toppa med rom och finhackad rödlök.

Tillagningstid: 10 min + 3 tim i kylen
6 förrättsportioner

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Blanda filmjölk och grädde och smaka av med salt och peppar. Lyft över gelatinbladen till en liten kastrull så att lite vatten följer med. Smält gelatinet varsamt. Blanda några matskedar av gräddfilsblandningen med gelatinet i kastrullen. Häll blandningen i resterande gräddfil under omrörning.
  3. Häll upp pannacottan i små serveringsglas och ställ i kylen minst 3 tim. Toppa med rom, rödlök och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!