Glutenfria pannkakor
  • Tid 10 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Glutenfria pannkakor

3.58 (161 betyg)

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 6
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

12 st
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl glutenfri fin mjölmix
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • 2 krm salt
Till stekning:
  • 2 msk smör eller margarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa samman mjölk och mjölmix kraftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet. Blanda ner smält matfett och salt. Stek pannkakorna några minuter på varje sida tills de är gyllengula.

Sätt ett betyg

21 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lisa

    Hahahaha, det är såå många roliga kommentarer här om pannkakorna. Nu ska jag sätta igång att göra dem. Bäst jag gör dubbel sats så att resultatet inte blir "arga pannkaksälskare" eller "dålig picnicstämning " ;-) Tack för alla roliga inlägg , de gjorde min dag!

  • Jocke

    Supergoda! Men - jag gjorde en dubbel laddning och fick ihop 11 pannkakor, varav hälften var på ett litet järn. Så hur receptet står till 12 st övergår mitt förstånd :) Men hursomhelst - ett jättegott recept, nästa gång fyrdubblar jag det istället :)

  • Kim

    Toppen recept- fina, goda och gyllenbruna- använder ett litet mindre stekjärn för bästa resultat:).

  • Lisa

    Har använt detta recept i flera år och låter smeten alltid stå i kylen ett bra tag innan, för bästa resultat! Häller även i det brynta smör precis innan stekning. En fyllig smet som ger mycket fina pannkakor!

Visa fler