Glasstårta med choklad

Betyg (1-5):
3.46 (37 betyg)

Gör din egen glasstårta med marängbotten och toppa med vispgrädde.

Tillagningstid: 1 tim +1 tim30 min i ugn + 6 tim i frysen
Ugnstemperatur:100º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marängbottnar:
  • 4 ägg, endast vitan
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 dl florsocker
  • Chokladglassfyllning:
  • 2 dl pekannötter (100 g)
  • 9 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg, endast vitan
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ägg, endast gulan
  • Chokladsås:
  • 0.5 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

  1. Marängbottnar: Vispa äggvitor, citron-saft och hälften av sockret till ett vitt, fast skum. Vispa ännu en stund och tillsätt resten av sockret, lite i taget, och vispa tills du kan vända bunken upp och ner. Sikta i florsockret och vänd ner med en slickepott. Rita 2 cirklar med 22 centimeter i diameter på 2 bakplåtspapper och fördela marängsmeten i cirklarna. Grädda mitt i ugnen på 100° i 1,5 timme. Låt svalna på galler.

Chokladglassfyllning:

  1. Torrosta nötterna i en stekpanna och lägg åt sidan. Smält 3 msk socker och vatten i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Ta bort från värmen. Vänd ner nötterna. Låt svalna på ett bakplåtspapper och hacka sedan grovt. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 2 msk socker och vispa ett par minuter till. Vispa grädden lätt fluffig. Vispa äggulor och 4 msk socker fluffigt. Häll ner chokladen i äggulorna och rör om. Vänd ner grädden, äggvitorna och pecannötterna (spara några till garnering) i chokladen.
  3. Fodra en springform, 22 eller 24 centimeter i diameter, med plastfolie. Lägg i en marängbotten och häll på glassfyllningen. Lägg den andra marängbotten överst och tryck försiktigt ner i glassen. Låt stå i frysen minst 6 timmar.

Chokladsås:

  1. Rör ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull och koka tills såsen börjar tjockna, cirka 8 minuter, rör då och då. Låt svalna helt. Ta fram tårtan ur frysen ca 20 minuter innan servering. Ringla över chokladsås och strö över de sparade nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



frida

2014-09-24

Typ den godaste glasstårtan jag ätit. Avancerad men så värt det! Bjöd på den och alla var helt sålda :)

Lina

2013-12-28

Väldigt god! Skippade nötterna och lätt att göra om till mjölkfri, glutenfri är den ju redan så detta recept kan jag absolut rekommendera!

Liknande recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Saffransbrownie med vit choklad - Coop

(27)

Semifreddo med hallon och Amaretto - Coop

(0)

Parfait med 3 smaker - Coop

(5)

Crème brûlée - Coop

(121)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)
14 st
  • Marängbottnar:
  • 4 ägg, endast vitan
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 2.5 dl florsocker
  • Chokladglassfyllning:
  • 2 dl pekannötter (100 g)
  • 9 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg, endast vitan
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ägg, endast gulan
  • Chokladsås:
  • 0.5 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten

Glasstårta med choklad

Betyg (1-5):
3.46 (37 betyg)

Gör din egen glasstårta med marängbotten och toppa med vispgrädde.

Tillagningstid: 1 tim +1 tim30 min i ugn + 6 tim i frysen
Ugnstemperatur:100º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marängbottnar: Vispa äggvitor, citron-saft och hälften av sockret till ett vitt, fast skum. Vispa ännu en stund och tillsätt resten av sockret, lite i taget, och vispa tills du kan vända bunken upp och ner. Sikta i florsockret och vänd ner med en slickepott. Rita 2 cirklar med 22 centimeter i diameter på 2 bakplåtspapper och fördela marängsmeten i cirklarna. Grädda mitt i ugnen på 100° i 1,5 timme. Låt svalna på galler.

Chokladglassfyllning:

  1. Torrosta nötterna i en stekpanna och lägg åt sidan. Smält 3 msk socker och vatten i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Ta bort från värmen. Vänd ner nötterna. Låt svalna på ett bakplåtspapper och hacka sedan grovt. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 2 msk socker och vispa ett par minuter till. Vispa grädden lätt fluffig. Vispa äggulor och 4 msk socker fluffigt. Häll ner chokladen i äggulorna och rör om. Vänd ner grädden, äggvitorna och pecannötterna (spara några till garnering) i chokladen.
  3. Fodra en springform, 22 eller 24 centimeter i diameter, med plastfolie. Lägg i en marängbotten och häll på glassfyllningen. Lägg den andra marängbotten överst och tryck försiktigt ner i glassen. Låt stå i frysen minst 6 timmar.

Chokladsås:

  1. Rör ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull och koka tills såsen börjar tjockna, cirka 8 minuter, rör då och då. Låt svalna helt. Ta fram tårtan ur frysen ca 20 minuter innan servering. Ringla över chokladsås och strö över de sparade nötterna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



frida

2014-09-24

Typ den godaste glasstårtan jag ätit. Avancerad men så värt det! Bjöd på den och alla var helt sålda :)

Lina

2013-12-28

Väldigt god! Skippade nötterna och lätt att göra om till mjölkfri, glutenfri är den ju redan så detta recept kan jag absolut rekommendera!

Liknande recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Saffransbrownie med vit choklad - Coop

(27)

Semifreddo med hallon och Amaretto - Coop

(0)

Parfait med 3 smaker - Coop

(5)

Crème brûlée - Coop

(121)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies