Glassbomb till nyårsfesten
Glassbomb till nyårsfesten
  • Tid 30 min + minst 3 tim i frysen

Glassbomb till nyårsfesten

5 (4 betyg)

Tänk att den här desserten ser så avancerad ut och är så enkel att göra.

  • Tillagningstid 30 min + minst 3 tim i frysen
  • Ingredienser 6

Ingredienser

8 portioner
  • 0.75 liter jordgubbsglass
  • 1 liter vaniljglass
  • 60 g pistagenötter, hackade
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.

  2. 2

    Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).

  3. 3

    Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.

  4. 4

    Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.

  5. 5

    Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar