För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gahkku - tunnbröd

Betyg (1-5):
3.02 (49 betyg)

Gör egna tunnbröd och fyll med vilt, bönor, sås och grönsaker

Tillagningstid: 2 timmar
12-15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 50 g smält smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 11 dl vetemjöl + lite till utbakning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör i vatten, smör (gärna ljummet), sirap, salt och vetemjöl. Knåda till en smidig deg, 5 minuter i maskin eller cirka 10 minuter för hand, och låt jäsa under bakduk cirka 1 timme. Lägg degen på ett bakbord och dela den i 12-15 bitar. Strö ut lite mjöl och kavla ut varje degbit till en rund kaka.
  2. Kavla sedan med kruskavel på båda sidorna, så tunt som möjligt utan att kakan går sönder. Med mjöl under kakan så går den lätt att lyfta upp. Hetta upp en torr stekpanna på medelstark värme och lägg den utkavlade kakan i pannan.
  3. Vänd när kakan blivit lite bubblig på ovansidan och fått färg på undersidan. Cirka 1-2 minuter på varje sida. Lägg kakorna under en bakduk och sedan i plastpåse om de inte ska ätas genast, de blir snabbt hårda annars.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pernilla

2013-10-19

Perfekt till pulled pork

Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Korv med hembakade korvbröd

(3)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Julknäcke med vallmofrön

(0)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(10)

Pinnbröd med grillkorv

(41)

Korvbröd

(1)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 50 g smält smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 11 dl vetemjöl + lite till utbakning
  • 1 tsk salt

Gahkku - tunnbröd

Betyg (1-5):
3.02 (49 betyg)

Gör egna tunnbröd och fyll med vilt, bönor, sås och grönsaker

Tillagningstid: 2 timmar
12-15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör i vatten, smör (gärna ljummet), sirap, salt och vetemjöl. Knåda till en smidig deg, 5 minuter i maskin eller cirka 10 minuter för hand, och låt jäsa under bakduk cirka 1 timme. Lägg degen på ett bakbord och dela den i 12-15 bitar. Strö ut lite mjöl och kavla ut varje degbit till en rund kaka.
  2. Kavla sedan med kruskavel på båda sidorna, så tunt som möjligt utan att kakan går sönder. Med mjöl under kakan så går den lätt att lyfta upp. Hetta upp en torr stekpanna på medelstark värme och lägg den utkavlade kakan i pannan.
  3. Vänd när kakan blivit lite bubblig på ovansidan och fått färg på undersidan. Cirka 1-2 minuter på varje sida. Lägg kakorna under en bakduk och sedan i plastpåse om de inte ska ätas genast, de blir snabbt hårda annars.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pernilla

2013-10-19

Perfekt till pulled pork

Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Korv med hembakade korvbröd

(3)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Julknäcke med vallmofrön

(0)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(10)

Pinnbröd med grillkorv

(41)

Korvbröd

(1)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)