Fylld färsk pasta med kallrökt lax

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • smör till stekning
  • 1 finhackad bananschalottenlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl grädde
  • 500 g fyllda pastaknyten, t ex. 4 ostar el ricotta/spenat
  • 400 g kallrökt lax
  • Till servering:
  • 1 citron i klyftor
  • ev. dillkvistar till garnering

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och stek löken tills den är mjuk utan att få färg. Häll i vin och smula ner buljongtärningen, koka 3–5 min. Häll i grädde och låt koka 10–15 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Servera pastan med vitvinssåsen, kallrökt lax och citron. Garnera med dill.

Tips

Servera gärna med en stor grönsallad och vinägrett!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sho

2015-06-02

Enkelt och mycket gott

Martin

2015-05-12

Riktigt gott och lyxigt. Dillen är nästan oumbärlig! Vi öppnade en halvflaska Pinot Gris till såsen och den passade också fint att dricka till maten!

Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(17)

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

(0)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Laxpaj med potatis

(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • smör till stekning
  • 1 finhackad bananschalottenlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl grädde
  • 500 g fyllda pastaknyten, t ex. 4 ostar el ricotta/spenat
  • 400 g kallrökt lax
  • Till servering:
  • 1 citron i klyftor
  • ev. dillkvistar till garnering

Fylld färsk pasta med kallrökt lax

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och stek löken tills den är mjuk utan att få färg. Häll i vin och smula ner buljongtärningen, koka 3–5 min. Häll i grädde och låt koka 10–15 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Servera pastan med vitvinssåsen, kallrökt lax och citron. Garnera med dill.

Tips

Servera gärna med en stor grönsallad och vinägrett!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sho

2015-06-02

Enkelt och mycket gott

Martin

2015-05-12

Riktigt gott och lyxigt. Dillen är nästan oumbärlig! Vi öppnade en halvflaska Pinot Gris till såsen och den passade också fint att dricka till maten!

Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(17)

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

(0)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Laxpaj med potatis

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies