Fullkornsmuffins med tranbär och russin
  • Tid 30 min
  • Ugn 200 - 225º

Fullkornsmuffins med tranbär och russin

2.78 (23 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200 - 225º

Ingredienser

12 stycken
  • ev 2 msk smör
  • ev 2 msk ströbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 3.5 dl filmjölk
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl gula russin
  • 0.25 dl sesamfrö
  • 0.25 dl solrosfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj och bröa en muffinsplåt, alternativt fyll den med pappersformar. Blanda vete-, fullkorns-, grahamsmjöl, bakpulver och salt.

  2. 2

    Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Sikta ner mjölblandningen i filblandningen. Tillsätt tranbär och russin och blanda ordentligt.

  3. 3

    Häll smeten i muffinsplåten eller i formarna. Strö över frön och kärnor. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar