Fruktsallad med rostad kokosglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.96 (27 betyg)

Den krämiga glassen är smaksatt med rostad kokos och blir ett ljuvligt komplement till en fräsch fruktsallad. bästa desserten!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 10 physalis
  • 3 passionsfrukter
  • 1 lime, finrivet skal
  • Rostad kokosglass
  • 2 dl kokosflingor
  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g sötad kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Rostad kokosglass: Rosta kokosen gyllene i torr panna under omrörning. Vispa grädden fluffig. Vänd ner kondenserad mjölk och kokos. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
  2. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut filéerna. Skala och skär mango och physalis i mindre bitar. Skeda ut passionsfrukten ur skalet och vänd ner med frukten och finrivet limeskal. Servera med en glasskula och ev mer rostad kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-12-31

Fantastiskt gott! Mängden räcker gott till åtta personer.

Liknande recept

Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(130)
Spara recept

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 10 physalis
  • 3 passionsfrukter
  • 1 lime, finrivet skal
  • Rostad kokosglass
  • 2 dl kokosflingor
  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g sötad kondenserad mjölk

Fruktsallad med rostad kokosglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.96 (27 betyg)

Den krämiga glassen är smaksatt med rostad kokos och blir ett ljuvligt komplement till en fräsch fruktsallad. bästa desserten!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rostad kokosglass: Rosta kokosen gyllene i torr panna under omrörning. Vispa grädden fluffig. Vänd ner kondenserad mjölk och kokos. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
  2. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut filéerna. Skala och skär mango och physalis i mindre bitar. Skeda ut passionsfrukten ur skalet och vänd ner med frukten och finrivet limeskal. Servera med en glasskula och ev mer rostad kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-12-31

Fantastiskt gott! Mängden räcker gott till åtta personer.

Liknande recept

Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(130)
Spara recept

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)