För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fruktsallad med rostad kokosglass

Betyg (1-5):
4.38 (13 betyg)

Den krämiga glassen är smaksatt med rostad kokos och blir ett ljuvligt komplement till en fräsch fruktsallad. bästa desserten!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 10 physalis
  • 3 passionsfrukter
  • 1 lime, finrivet skal
  • Rostad kokosglass
  • 2 dl kokosflingor
  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g sötad kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Rostad kokosglass: Rosta kokosen gyllene i torr panna under omrörning. Vispa grädden fluffig. Vänd ner kondenserad mjölk och kokos. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
  2. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut filéerna. Skala och skär mango och physalis i mindre bitar. Skeda ut passionsfrukten ur skalet och vänd ner med frukten och finrivet limeskal. Servera med en glasskula och ev mer rostad kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-12-31

Fantastiskt gott! Mängden räcker gott till åtta personer.

Liknande recept

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Yoghurt med mango och granola

(58)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 apelsin
  • 1 mango
  • 10 physalis
  • 3 passionsfrukter
  • 1 lime, finrivet skal
  • Rostad kokosglass
  • 2 dl kokosflingor
  • 5 dl vispgrädde
  • 397 g sötad kondenserad mjölk

Fruktsallad med rostad kokosglass

Betyg (1-5):
4.38 (13 betyg)

Den krämiga glassen är smaksatt med rostad kokos och blir ett ljuvligt komplement till en fräsch fruktsallad. bästa desserten!

Tillagningstid: 30 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rostad kokosglass: Rosta kokosen gyllene i torr panna under omrörning. Vispa grädden fluffig. Vänd ner kondenserad mjölk och kokos. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
  2. Skär bort skalet från apelsinen och skär ut filéerna. Skala och skär mango och physalis i mindre bitar. Skeda ut passionsfrukten ur skalet och vänd ner med frukten och finrivet limeskal. Servera med en glasskula och ev mer rostad kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-12-31

Fantastiskt gott! Mängden räcker gott till åtta personer.

Liknande recept

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)

Vit chokladtryffel

(39)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med polkagrädde

(6)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Äggtoddy med apelsin

(1)

Yoghurt med mango och granola

(58)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)