Fröbröd i plåt
Fröbröd i plåt
  • Tid 160 min
  • Ugn 175º

Fröbröd i plåt

4.6 (5 betyg)

Med ett hembakat bröd blir både frukosten och picknickmackan uppgraderade.

  • Tillagningstid 160 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

1 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 9 dl vetemjöl special
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrö
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 dl blandade frön att strö över
Färskoströra
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk finhackad oregano eller 2 tsk torkad
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Häll ner mjöl, alla fröer, olivolja och sist salt. Rör om ordentligt till en jämn smet.

  2. 2

    Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Strö över blandade frön.Låt jäsa under bakduk minst 2 timmar. Sätt ugnen på 175°.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna i formen. Blanda alla ingredienser till färskoströran och smaka av med salt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar