Yoghurtfocaccia med tomat- och basilikafärskost
  • Tid 45 min + 2 tim att jäsa
  • Ugn 200º

Yoghurtfocaccia med tomat- och basilikafärskost

3.62 (8 betyg)

Inget går upp mot doften av nybakat bröd. Perfekt att göra färdigt och servera ljummet.

  • Tillagningstid 45 min + 2 tim att jäsa
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 stycken
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kokande vatten
  • 25 g jäst
  • 8 dl vetemjöl special ev mer
  • 15 skivade cocktailtomater
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 kruka hackad färsk basilika
  • 2 skivade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 30 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda yoghurt, socker och salt i en bunke. Häll på vattnet och rör om. Smula ner jästen och rör tills jästen smält.

  2. 2

    Häll ner mjölet lite åt gången under omrörning. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.

  3. 3

    Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper, tryck ut och låt jäsa ytterligare 1 timme.

  4. 4

    Sätt ugnen på 200°. Blanda philadelphia och basilika. Fördela tomaterna på degen. Klicka på färskosten. Ringla över olivolja och strö på flingsalt.

  5. 5

    Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. Låt brödet svalna något. Skär upp i bitar. Toppa med rucola.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar