Fried rice med stekt ägg och cashewnötter
  • Tid 25 min

Fried rice med stekt ägg och cashewnötter

3.5 (8 betyg)

Stekt ris med morötter, vitkål och broccoli, smaksatt med fisksås och soja. Toppas med stekt ägg, nötter och koriander. Mums!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g morötter
  • 200 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 250 g broccoli
  • 1 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)
  • 0.5 dl cashewnötter
  • salt
Till servering
  • 4 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 1 kruka färsk koriander ev srirachasås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna morötterna smått. Skär vitkål, lök och broccoli i mindre bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med vitlök under omrörning någon minut. Rör ihop fisksås, soja och socker och häll i.

  2. 2

    Tillsätt ris och nötter och stek under omrörning tills riset är varmt, smaka av med salt.

  3. 3

    Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek äggen så att de fortfarande har en rinnig gula, salta. Servera riset med ägg, koriander och ev srirachasås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt att göra på överblivet ris! Om inte det finns så koka det dagen innan för att spara tid.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar