Focaccia med topping

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Supergott att servera till soppa eller för att göra en charkbricka riktigt matig.

Tillagningstid: 45 min + 2 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (37°)
  • 11 dl vetemjöl special
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 färsk fänkål
  • 30 g parmesanost
  • 0.5 msk flingsalt
  • ev rosmarinkvistar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla oljan i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa minst 2 timmar under bakduk. Sätt ugnen på 200°. Hyvla fänkål och parmesanost i tunna skivor. Fördela över brödet. Strö över flingsalt och ringla på lite mer olja.
  4. Toppa ev med några rosmarinkvistar. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Lägg brödet att svalna på galler.

Tips

Toppa med andra kryddor, som timjan, oregano eller fänkålsfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fröbröd i plåt

(5)

Panpizza

(2)

Mini-quiche Lorraine

(18)

Tomat- och fetaostfyllt bröd

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Focaccia med salami och fetaost

(19)

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Päron- och manchegopizza

(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten (37°)
  • 11 dl vetemjöl special
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 färsk fänkål
  • 30 g parmesanost
  • 0.5 msk flingsalt
  • ev rosmarinkvistar
  • 1.5 tsk salt

Focaccia med topping

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Supergott att servera till soppa eller för att göra en charkbricka riktigt matig.

Tillagningstid: 45 min + 2 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla oljan i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa minst 2 timmar under bakduk. Sätt ugnen på 200°. Hyvla fänkål och parmesanost i tunna skivor. Fördela över brödet. Strö över flingsalt och ringla på lite mer olja.
  4. Toppa ev med några rosmarinkvistar. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Lägg brödet att svalna på galler.

Tips

Toppa med andra kryddor, som timjan, oregano eller fänkålsfrön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fröbröd i plåt

(5)

Panpizza

(2)

Mini-quiche Lorraine

(18)

Tomat- och fetaostfyllt bröd

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Focaccia med salami och fetaost

(19)

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Päron- och manchegopizza

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies