Focaccia med sötpotatis och chèvre

Focaccia med sötpotatis och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Recept på focaccia som får massa härlig smak av sötpotatis, chèvre och timjan. Ett riktigt festbröd som är svårt att sluta äta!

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
  • 0.5 tunt skivad sötpotatis (ca 100 g)
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 100 g chèvre
  • timjankvistar
  • olivolja
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en kladdig deg. Jäs minst en timme under bakduk.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Olja in händerna och platta ut degen i långpannan.
  3. Fördela sötpotatis (använd gärna osthyvel) och pumpafrön på degen. Smula över chèvren, lägg på timjan och ringla över olja . Jäs 30 minuter utan bakduk. Sätt ugnen på 200°.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter, kolla så att toppingen inte bränns.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Focaccia med sötpotatis och chèvre
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
  • 0.5 tunt skivad sötpotatis (ca 100 g)
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 100 g chèvre
  • timjankvistar
  • olivolja
  • 2 tsk salt

Focaccia med sötpotatis och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Recept på focaccia som får massa härlig smak av sötpotatis, chèvre och timjan. Ett riktigt festbröd som är svårt att sluta äta!

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en kladdig deg. Jäs minst en timme under bakduk.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Olja in händerna och platta ut degen i långpannan.
  3. Fördela sötpotatis (använd gärna osthyvel) och pumpafrön på degen. Smula över chèvren, lägg på timjan och ringla över olja . Jäs 30 minuter utan bakduk. Sätt ugnen på 200°.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter, kolla så att toppingen inte bränns.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!