Focaccia med salami och fetaost

Betyg (1-5):
3.89 (19 betyg)

Förbered focaccian till picknicken redan dagen innan.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 40 g jäst
  • 4.25 dl ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl special
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • 80 g skivad salami
  • 150 g smulad fetaost
  • 290 g marinerade kronärtskockshjärtan, 1 burk
  • 150 g semi soltorkade tomater
  • 0.5 msk olivolja

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den är smidig, 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och ringla över olja. Häll degen i långpannan och platta ut den med oljiga händer. Degen ska vara kladdig. Strö över flingsalt och timjan eller rosmarin.
  3. Lägg på salami, fetaost, kronärtskockshjärtan och soltorkade tomater.
  4. Täck plåten med folie och ställ att kalljäsa i kylen över natten/dagen.
  5. Grädda focaccian i ugnen, 25–30 minuter. Ringla över olivolja när focaccian är färdiggräddad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2014-11-06

Extremt gott och enkelt!!!

Lina

2013-05-27

Fantastiskt gott och enkelt!!

ulrica.nolke@hotmail.com

2013-05-02

Häpp!

jonas.bartenius@bisnode.com

2013-05-02

Häpp!

Liknande recept

Zucchinipizza med parmesan - Coop

(4)

Panpizza - Coop

(2)

Matmuffins med morötter och fetaost - Coop

(5)

Focaccia med topping - Coop

(0)

Fröbröd i plåt - Coop

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Päron- och manchegopizza - Coop

(24)

Mini-quiche Lorraine - Coop

(18)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 40 g jäst
  • 4.25 dl ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl special
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk torkad timjan eller rosmarin
  • 80 g skivad salami
  • 150 g smulad fetaost
  • 290 g marinerade kronärtskockshjärtan, 1 burk
  • 150 g semi soltorkade tomater
  • 0.5 msk olivolja

Focaccia med salami och fetaost

Betyg (1-5):
3.89 (19 betyg)

Förbered focaccian till picknicken redan dagen innan.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den är smidig, 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och ringla över olja. Häll degen i långpannan och platta ut den med oljiga händer. Degen ska vara kladdig. Strö över flingsalt och timjan eller rosmarin.
  3. Lägg på salami, fetaost, kronärtskockshjärtan och soltorkade tomater.
  4. Täck plåten med folie och ställ att kalljäsa i kylen över natten/dagen.
  5. Grädda focaccian i ugnen, 25–30 minuter. Ringla över olivolja när focaccian är färdiggräddad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2014-11-06

Extremt gott och enkelt!!!

Lina

2013-05-27

Fantastiskt gott och enkelt!!

ulrica.nolke@hotmail.com

2013-05-02

Häpp!

jonas.bartenius@bisnode.com

2013-05-02

Häpp!

Liknande recept

Zucchinipizza med parmesan - Coop

(4)

Panpizza - Coop

(2)

Matmuffins med morötter och fetaost - Coop

(5)

Focaccia med topping - Coop

(0)

Fröbröd i plåt - Coop

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Päron- och manchegopizza - Coop

(24)

Mini-quiche Lorraine - Coop

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies