Focaccia med rosmarin

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 10 dl vetemjöl (600 g)
  • 2 msk olivolja
  • färsk rosmarin
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa under natten eller 2 tim under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Servera gärna med parmesantapenade.

Tips

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade. Se recept på coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



michan

2015-12-11

Ska alltså all olja användas till utbakning och inget blandas i degen?

Liknande recept

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Blomkålsplättar

(4)

Portionspajer med Västerbottensost och purjolök

(68)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Äggcocotte

(7)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Fröknäcke på röda linser

(9)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 10 dl vetemjöl (600 g)
  • 2 msk olivolja
  • färsk rosmarin
  • 2 tsk flingsalt

Focaccia med rosmarin

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa under natten eller 2 tim under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Servera gärna med parmesantapenade.

Tips

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade. Se recept på coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



michan

2015-12-11

Ska alltså all olja användas till utbakning och inget blandas i degen?

Liknande recept

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Blomkålsplättar

(4)

Portionspajer med Västerbottensost och purjolök

(68)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Äggcocotte

(7)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Fröknäcke på röda linser

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies