För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Focaccia med rosmarin

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 10 dl vetemjöl (600 g)
  • 2 msk olivolja
  • färsk rosmarin
  • 2 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa under natten eller 2 tim under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Servera gärna med parmesantapenade.

Tips

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade. Se recept på coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



michan

2015-12-11

Ska alltså all olja användas till utbakning och inget blandas i degen?

Liknande recept

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(5)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ägghalva med brynt smör

(8)

Baguetter med örter

(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 10 dl vetemjöl (600 g)
  • 2 msk olivolja
  • färsk rosmarin
  • 2 tsk flingsalt
  • 1.5 tsk salt

Focaccia med rosmarin

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll i lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt och mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en rätt så kladdig deg.
  2. Ringla olja i en djup plåt med bakplåtspapper och häll i degen. Tryck ut degen i hörnen med oljade fingrar.
  3. Låt jäsa under natten eller 2 tim under bakduk. Strö över rosmarin, flingsalt och lite mer olja. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Degen ska vara rumstempererad vid gräddning. Servera gärna med parmesantapenade.

Tips

Servera gärna tillsammans med parmesantapenade. Se recept på coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



michan

2015-12-11

Ska alltså all olja användas till utbakning och inget blandas i degen?

Liknande recept

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(5)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Ägghalva med brynt smör

(8)

Baguetter med örter

(2)