Focaccia med julkrans

Focaccia med julkrans

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Julig focaccia med tomat och rosmarin. Vacker att titta på och perfekt att baka till jul. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 1 tim + 8 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk flingsalt
  • 5.5 dl vetemjöl special (330 g)
  • körsbärstomater och rosmarinkvistar
  • olivolja och flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, honung, salt och mjölet. Rör om till en kladdig deg.
  3. Arbeta degen kraftigt under ca 10 min för hand eller 5 min i maskin.
  4. Täck med plast och låt stå i kylen minst 8 timmar. Häll upp degen på ett inoljat bakplåtspapper på en plåt.
  5. Tryck ner degen med oljiga fingrar så den får små gropar och formen blir som på bilden.
  6. Låt stå på bänken att jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  7. Garnera med rosmarinkvistar och tomater som en krans.
  8. Smula över flingsalt. Ringla över olja och grädda ett steg under mitten i ugnen, tills brödet har en temperatur på 98°, ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Focaccia med julkrans
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk flingsalt
  • 5.5 dl vetemjöl special (330 g)
  • körsbärstomater och rosmarinkvistar
  • olivolja och flingsalt

Focaccia med julkrans

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Julig focaccia med tomat och rosmarin. Vacker att titta på och perfekt att baka till jul. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 1 tim + 8 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, honung, salt och mjölet. Rör om till en kladdig deg.
  3. Arbeta degen kraftigt under ca 10 min för hand eller 5 min i maskin.
  4. Täck med plast och låt stå i kylen minst 8 timmar. Häll upp degen på ett inoljat bakplåtspapper på en plåt.
  5. Tryck ner degen med oljiga fingrar så den får små gropar och formen blir som på bilden.
  6. Låt stå på bänken att jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  7. Garnera med rosmarinkvistar och tomater som en krans.
  8. Smula över flingsalt. Ringla över olja och grädda ett steg under mitten i ugnen, tills brödet har en temperatur på 98°, ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)