Flatbread med kallrökt lax och rom

Betyg (1-5):
3.46 (39 betyg)

Kommer du ihåg langos? Det här är ännu godare. Gästerna kommer att be om receptet!

Tillagningstid: 35 minuter + 1 timme att jäsa
Ugnstemperatur:225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 bröd, ca 12 bitar:
  • 12 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • Topping:
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad gräslök
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • 0.5 st citron i klyftor

Gör så här

  1. Smula ner jäst i en bunke och häll i vatten. Rör om tills jästen lösts upp och tillsätt salt och olja.
  2. Häll i lite i taget av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till 2 platta bröd på mjölad bänk. Lägg bröden på 2 ugnsplåtar. Grädda 10–12 min i ugn, de ska bli lätt gyllene. Pensla bröden med olja och låt kallna.
  4. Bred crème fraiche på bröden och fördela laxen ovanpå. Strö över lök och gräslök. Klicka på rom och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

(0)
11 st
  • 2 bröd, ca 12 bitar:
  • 12 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • Topping:
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad gräslök
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • 0.5 st citron i klyftor

Flatbread med kallrökt lax och rom

Betyg (1-5):
3.46 (39 betyg)

Kommer du ihåg langos? Det här är ännu godare. Gästerna kommer att be om receptet!

Tillagningstid: 35 minuter + 1 timme att jäsa
Ugnstemperatur:225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jäst i en bunke och häll i vatten. Rör om tills jästen lösts upp och tillsätt salt och olja.
  2. Häll i lite i taget av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till 2 platta bröd på mjölad bänk. Lägg bröden på 2 ugnsplåtar. Grädda 10–12 min i ugn, de ska bli lätt gyllene. Pensla bröden med olja och låt kallna.
  4. Bred crème fraiche på bröden och fördela laxen ovanpå. Strö över lök och gräslök. Klicka på rom och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies