Flatbread med kallrökt lax och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.46 (41 betyg)

Kommer du ihåg langos? Det här är ännu godare. Gästerna kommer att be om receptet!

Tillagningstid: 35 minuter + 1 timme att jäsa
Ugnstemperatur:225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 bröd, ca 12 bitar:
  • 12 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad gräslök
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • 0.5 st citron i klyftor

Gör så här

  1. Smula ner jäst i en bunke och häll i vatten. Rör om tills jästen lösts upp och tillsätt salt och olja.
  2. Häll i lite i taget av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till 2 platta bröd på mjölad bänk. Lägg bröden på 2 ugnsplåtar. Grädda 10–12 min i ugn, de ska bli lätt gyllene. Pensla bröden med olja och låt kallna.
  4. Bred crème fraiche på bröden och fördela laxen ovanpå. Strö över lök och gräslök. Klicka på rom och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

Betyg
Betyg
(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 bröd, ca 12 bitar:
  • 12 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad gräslök
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • 0.5 st citron i klyftor

Flatbread med kallrökt lax och rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.46 (41 betyg)

Kommer du ihåg langos? Det här är ännu godare. Gästerna kommer att be om receptet!

Tillagningstid: 35 minuter + 1 timme att jäsa
Ugnstemperatur:225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jäst i en bunke och häll i vatten. Rör om tills jästen lösts upp och tillsätt salt och olja.
  2. Häll i lite i taget av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till 2 platta bröd på mjölad bänk. Lägg bröden på 2 ugnsplåtar. Grädda 10–12 min i ugn, de ska bli lätt gyllene. Pensla bröden med olja och låt kallna.
  4. Bred crème fraiche på bröden och fördela laxen ovanpå. Strö över lök och gräslök. Klicka på rom och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

Betyg
Betyg
(1)