Fläskfilé med mango chutney

Betyg (1-5):
3.16 (45 betyg)

En ny variant av den gamla hederliga "Flygande Jacob", men här med fläskfilé.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g strimlad fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 tsk majsena
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 msk mango chutney
  • Till servering:
  • 500 g färsk ananas i bitar
  • 150 g skivad banan
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 0.5 dl mango chutney

Gör så här

  1. Fräs köttet i fettet i en stekpanna. Tillsätt äpple, salt och kryddor och fräs ytterligare någon minut. Häll i grädde, majsena utrörd i mjölk och mango chutney och låt sjuda 2-3 minuter.

Servering

Servera med ris, ananas, banan, nötter och mango chutney.

Tips

Om du inte får tag på färsk ananas kan du ta motsvarande mängd på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gott

2013-02-27

mkt gott

Liknande recept

Fläskfiléwok med cashewnötter

(37)

Lamm i mandelgräddsås

(3)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Flygande jakob på torsk

(15)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(48)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Nudelsoppa

(9)

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(33)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g strimlad fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 tsk majsena
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 msk mango chutney
  • Till servering:
  • 500 g färsk ananas i bitar
  • 150 g skivad banan
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 0.5 dl mango chutney

Fläskfilé med mango chutney

Betyg (1-5):
3.16 (45 betyg)

En ny variant av den gamla hederliga "Flygande Jacob", men här med fläskfilé.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs köttet i fettet i en stekpanna. Tillsätt äpple, salt och kryddor och fräs ytterligare någon minut. Häll i grädde, majsena utrörd i mjölk och mango chutney och låt sjuda 2-3 minuter.

Servering

Servera med ris, ananas, banan, nötter och mango chutney.

Tips

Om du inte får tag på färsk ananas kan du ta motsvarande mängd på burk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gott

2013-02-27

mkt gott

Liknande recept

Fläskfiléwok med cashewnötter

(37)

Lamm i mandelgräddsås

(3)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Flygande jakob på torsk

(15)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(48)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Nudelsoppa

(9)

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies