Flädersaft

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

När flädern blommar är det dags att göra sin egen flädersaft! Vårt recept på fläderblomssaft görs på 40 klasar för extra mycket smak av sommar!

3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 40 fläderblomsklasar
  • 3 citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker

Gör så här

  1. Äkta fläder har vita flata blomklasar och blommar kring midsommar och i början av juli.
  2. Skölj blomklasarna, skaka av vattnet och lägg dem i en bunke eller kruka. Borsta citronerna rena i varmt vatten. Skär dem först i klyftor, sedan i tunna skivor. Lägg dem och citronsyran i bunken. Koka upp vatten och socker. Häll det kokhett i bunken och rör om. Täck över och låt stå svalt ca 5 dygn.
  3. Sila saften i en silställning. Häll den i rena kalla flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem och förvara i kylskåp. Hållbarheten är begränsad. Eller häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
  4. Serveras utspädd som förfriskning, i bål och drinkar, i efterrätter, t ex sorbet, Frukt i gelé.

Tips

Frys in saften i små PET-flaskor eller matlådor och ta fram efterhand.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2020-07-06

Den godaste saften jag gjort! Tack för receptet.

Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 40 fläderblomsklasar
  • 3 citroner
  • 50 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker

Flädersaft

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

När flädern blommar är det dags att göra sin egen flädersaft! Vårt recept på fläderblomssaft görs på 40 klasar för extra mycket smak av sommar!

3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Äkta fläder har vita flata blomklasar och blommar kring midsommar och i början av juli.
  2. Skölj blomklasarna, skaka av vattnet och lägg dem i en bunke eller kruka. Borsta citronerna rena i varmt vatten. Skär dem först i klyftor, sedan i tunna skivor. Lägg dem och citronsyran i bunken. Koka upp vatten och socker. Häll det kokhett i bunken och rör om. Täck över och låt stå svalt ca 5 dygn.
  3. Sila saften i en silställning. Häll den i rena kalla flaskor, ända upp till kanten. Förslut dem och förvara i kylskåp. Hållbarheten är begränsad. Eller häll saften i frysbägare till 2 cm från kanten, förslut och frys in.
  4. Serveras utspädd som förfriskning, i bål och drinkar, i efterrätter, t ex sorbet, Frukt i gelé.

Tips

Frys in saften i små PET-flaskor eller matlådor och ta fram efterhand.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2020-07-06

Den godaste saften jag gjort! Tack för receptet.

Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)