Fisksufflé

Fisksufflé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Laga denna klassiker, en fisksufflé som smälter i munnen. Servera med pressad potatis, smält smör och finriven pepparrot. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • nymalen vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 750 g mjölig potatis
  • 300 g frysta ärter
  • 30 g färsk pepparrot, finriven
  • 35 g smör

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka upp saltat vatten i en kastrull till fisken.

Fisksufflé

  1. Separera äggen, häll vitorna i en bunke och gulorna i kopp.
  2. Smält smöret en kastrull på medelvärme och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget så att såsen hinner tjockna emellan. Rör ordentligt till en jämn sås.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt citronskalet. Rör till sist ner gulorna. Nu får såsen inte koka mer.
  4. Lägg ner fisken i det kokande vattnet och låt sjuda ca 5 min. Lyft upp fisken med en hålslev. Smula ner fisken i såsen. Salta och peppra.
  5. Vispa vitorna till fast skum och vänd varsamt ihop med fiskblandningen. Häll blandningen i en stor ugnsform eller fördela i flera portionsformar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills sufflén rest sig. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddningen, då kan sufflén sjunka ihop.
  6. Värm ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smöret på svag värme och skeda bort de vita proteinfällningarna som bildats för att få ett klart, skirat smör.
  7. Servera sufflén med smöret, pressad potatis och finriven pepparrot.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-21

Hej Åsa! Det ska vara 50 g smör som hade trillat bort, tack för att du uppmärksammade det. Lycka till i köket!

Åsa

2019-11-18

Hur mycket smör skall smältas till såsen?

Mirjam

2018-09-19

Detta gillade hela familjen! Väldigt gott och inte alls svårt. Mängden passade 6 st små portionsformar perfekt.

Maria

2018-05-23

Supergod! Fick dela med mig av receptet till matgästerna.

Magnus Karl

2018-03-20

Det vart otroligt gott, även om jag kanske inte körde på 175 grader. Gör den ikväll igen!

Coop

2018-02-19

Till Magnus Karl och Marcus: Ugnstemperaturen ska vara 175º. Lycka till!

Marcus

2018-02-18

Ja hur många grader?

Magnus Karl

2018-02-13

Hur många grader?

Liknande recept

Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Fisksufflé
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • nymalen vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 750 g mjölig potatis
  • 300 g frysta ärter
  • 30 g färsk pepparrot, finriven
  • 35 g smör

Fisksufflé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(71)

Laga denna klassiker, en fisksufflé som smälter i munnen. Servera med pressad potatis, smält smör och finriven pepparrot. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka upp saltat vatten i en kastrull till fisken.

Fisksufflé

  1. Separera äggen, häll vitorna i en bunke och gulorna i kopp.
  2. Smält smöret en kastrull på medelvärme och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget så att såsen hinner tjockna emellan. Rör ordentligt till en jämn sås.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt citronskalet. Rör till sist ner gulorna. Nu får såsen inte koka mer.
  4. Lägg ner fisken i det kokande vattnet och låt sjuda ca 5 min. Lyft upp fisken med en hålslev. Smula ner fisken i såsen. Salta och peppra.
  5. Vispa vitorna till fast skum och vänd varsamt ihop med fiskblandningen. Häll blandningen i en stor ugnsform eller fördela i flera portionsformar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills sufflén rest sig. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddningen, då kan sufflén sjunka ihop.
  6. Värm ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smöret på svag värme och skeda bort de vita proteinfällningarna som bildats för att få ett klart, skirat smör.
  7. Servera sufflén med smöret, pressad potatis och finriven pepparrot.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-21

Hej Åsa! Det ska vara 50 g smör som hade trillat bort, tack för att du uppmärksammade det. Lycka till i köket!

Åsa

2019-11-18

Hur mycket smör skall smältas till såsen?

Mirjam

2018-09-19

Detta gillade hela familjen! Väldigt gott och inte alls svårt. Mängden passade 6 st små portionsformar perfekt.

Maria

2018-05-23

Supergod! Fick dela med mig av receptet till matgästerna.

Magnus Karl

2018-03-20

Det vart otroligt gott, även om jag kanske inte körde på 175 grader. Gör den ikväll igen!

Coop

2018-02-19

Till Magnus Karl och Marcus: Ugnstemperaturen ska vara 175º. Lycka till!

Marcus

2018-02-18

Ja hur många grader?

Magnus Karl

2018-02-13

Hur många grader?

Liknande recept

Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)