Fisksoppa med blåmusslor
  • Tid 30 min

Fisksoppa med blåmusslor

1.67 (3 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 250 g morotsspaghetti, Hackat och klart
  • 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
Till servering
  • färsk timjan, till garnering
  • 0.5 citron, i klyftor
  • bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skrubba musslorna och släng dem som är trasiga eller öppna. Fräs lök, vitlök, morotsspaghetti, selleri och timjan i olja i en kastrull.

  2. 2

    Tillsätt musslor, vin, vatten, grädde och salt. Låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Släng de som inte öppnat sig.

  3. 3

    Skär fisken i 16 bitar och salta. Lägg bitarna ovanpå musslorna och låt ånga under lock ca 3 min. Vänd varsamt runt så att allt blandas.

  4. 4

    Garnera soppan med färsk timjan och servera med citronklyftor och ev bröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar