Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Recept från Valio och Sigrid Bárány

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 330 g mifú tomat och örter
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 morötter, slantade
  • 1 fänkål, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • valio smör laktosfri
  • 140 g körsbärstomater
  • salt
  • Potatismos
  • 600 g mjölig potatis
  • 2 msk valio smör laktosfri
  • 1 dl Valio mjölk
  • 1 äggula
  • salt och vitpeppar
  • 200 g palsternacka
  • Gratängsås
  • 2 dl vitt vin eller buljong
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl valio matlagningsgrädde
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • salt och vitpeppar
  • Till servering
  • färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Potatismos: Skala och tärna potatis och palsternacka och koka mjuka i saltat vatten. Krossa med potatiskross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och äggula och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna, bryn mifún på hög värme tills de blivit gyllenbruna. Ta pannan från värmen.

Gratängsås:

  1. Koka upp vin med timjan och cayennepeppar och vispa i tomatpuré. Tillsätt saffran och grädde och låt koka ihop i några minuter. Tillsätt apelsinskal och smaka av med salt och peppar. Red gärna av såsen för tjockare konsistens.
  2. Fräs purjolök, morot, fänkål och vitlök i smör tills de mjuknat något, salta lätt och blanda i stekt mifú.
  3. Spritsa eller klicka ut potatismos runt kanterna i en ugnsform, Lägg grönsaksfräset med mifú i mitten och häll på såsen. Lägg ut körsbärstomaterna i såsen och gratinera i ca 20 min eller tills gratängen fått fin färg. Strö över hackad persilja och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gulasch med bönor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(12)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 330 g mifú tomat och örter
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 morötter, slantade
  • 1 fänkål, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • valio smör laktosfri
  • 140 g körsbärstomater
  • salt
  • Potatismos
  • 600 g mjölig potatis
  • 2 msk valio smör laktosfri
  • 1 dl Valio mjölk
  • 1 äggula
  • salt och vitpeppar
  • 200 g palsternacka
  • Gratängsås
  • 2 dl vitt vin eller buljong
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl valio matlagningsgrädde
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • salt och vitpeppar
  • Till servering
  • färsk persilja

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Recept från Valio och Sigrid Bárány

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Potatismos: Skala och tärna potatis och palsternacka och koka mjuka i saltat vatten. Krossa med potatiskross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och äggula och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna, bryn mifún på hög värme tills de blivit gyllenbruna. Ta pannan från värmen.

Gratängsås:

  1. Koka upp vin med timjan och cayennepeppar och vispa i tomatpuré. Tillsätt saffran och grädde och låt koka ihop i några minuter. Tillsätt apelsinskal och smaka av med salt och peppar. Red gärna av såsen för tjockare konsistens.
  2. Fräs purjolök, morot, fänkål och vitlök i smör tills de mjuknat något, salta lätt och blanda i stekt mifú.
  3. Spritsa eller klicka ut potatismos runt kanterna i en ugnsform, Lägg grönsaksfräset med mifú i mitten och häll på såsen. Lägg ut körsbärstomaterna i såsen och gratinera i ca 20 min eller tills gratängen fått fin färg. Strö över hackad persilja och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gulasch med bönor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(12)