Fisk med ris och tapenade – one pot

Fisk med ris och tapenade – one pot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

One pot med råris, vitkål och fisk som toppas med tomater och tapenade, minimalt med disk!

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 100 g vitkål, hackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl råris
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • 70 g tapenade

Gör så här

  1. Fräs kål, lök och vitlök i olja i en djup stekpanna med lock tills det mjuknat och fått lite färg.
  2. Tillsätt ris, citronpeppar och smulad buljongtärning. Häll på vatten och låt sjuda under lock ca 40 min.
  3. Skär fisken i mindre bitar, salta och lägg ovanpå riset tillsammans med tomaterna och tapenaden. Sätt tillbaka locket och låt stå ytterligare ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fisk med ris och tapenade – one pot
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g vitkål, hackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl råris
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • 70 g tapenade

Fisk med ris och tapenade – one pot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

One pot med råris, vitkål och fisk som toppas med tomater och tapenade, minimalt med disk!

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs kål, lök och vitlök i olja i en djup stekpanna med lock tills det mjuknat och fått lite färg.
  2. Tillsätt ris, citronpeppar och smulad buljongtärning. Häll på vatten och låt sjuda under lock ca 40 min.
  3. Skär fisken i mindre bitar, salta och lägg ovanpå riset tillsammans med tomaterna och tapenaden. Sätt tillbaka locket och låt stå ytterligare ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!