

Fisk med ris och tapenade – one pot
Betyg (1-5):
One pot med råris, vitkål och fisk som toppas med tomater och tapenade, minimalt med disk!
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
- 100 g vitkål, hackad
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk olivolja
- 3 dl råris
- 1 msk citronpeppar
- 1 fiskbuljongtärning
- 7 dl vatten
- 400 g fryst alaska pollock, tinad
- 0.5 tsk salt
- 125 g körsbärstomater, halverade
- 70 g tapenade
Gör så här
- Fräs kål, lök och vitlök i olja i en djup stekpanna med lock tills det mjuknat och fått lite färg.
- Tillsätt ris, citronpeppar och smulad buljongtärning. Häll på vatten och låt sjuda under lock ca 40 min.
- Skär fisken i mindre bitar, salta och lägg ovanpå riset tillsammans med tomaterna och tapenaden. Sätt tillbaka locket och låt stå ytterligare ca 10 min.
Fisk med ris och tapenade – one pot
Betyg (1-5):
One pot med råris, vitkål och fisk som toppas med tomater och tapenade, minimalt med disk!
Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Gör så här
- Fräs kål, lök och vitlök i olja i en djup stekpanna med lock tills det mjuknat och fått lite färg.
- Tillsätt ris, citronpeppar och smulad buljongtärning. Häll på vatten och låt sjuda under lock ca 40 min.
- Skär fisken i mindre bitar, salta och lägg ovanpå riset tillsammans med tomaterna och tapenaden. Sätt tillbaka locket och låt stå ytterligare ca 10 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!