Panerad torsk
  • Tid 15 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Panerad torsk

3.27 (164 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 8
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 650 g färsk torskfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk smör till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på paketet.

  2. 2

    Dela fiskfilén i portionsbitar och vänd dem först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med salt och peppar.

  3. 3

    Stek i ganska rikligt med fett på medelstark värme, 3-4 minuter på varje sida.

  4. 4

    Vänd fisken när paneringen fått vacker färg på ena sidan. Servera med ris.

Sätt ett betyg

21 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carla Sofia

    Såsen?????

  • Malin

    För att receptet ska fungera i Coops smartkasse måste tillbehör som ris/potatis/grönsaker finnas med i receptet.

  • en kool grab

    mkt bra elskar oxfille mä friterade ärtor

  • Fia

    Blev mycket bra! Och så enkelt!

Visa fler