Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(224)

Filmjölksbröd som inte behöver jäsa och blir riktigt saftigt av nötter och torkad frukt. Vårt recept på bikarbonatbröd blandar du snabbt ihop och snart kan du bjuda på nybakat!

Tillagningstid: 20 minuter + 2 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
1 st
  • 300 g valfria blandade nötter och frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor, hassel-, pecannötter
  • 300 g torkade frukter, t ex aprikoser, plommon, russin
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Silje

2022-02-13

Jeg tilsetter ikke frukt eller sirup, og det blir likevel saftig og godt, og ikke søtt. Brødet er enkelt å lage, og jeg lager det ganske ofte. Det er et av de beste brødene jeg vet om 😊

Carina

2021-12-06

Detta är bästa bröder. Har bakat många gånger. Blev ännu bättre när jag genom tipset nedan började använda termometer. Ibland rostar jag en tunn skiva och äter till em kaffet som fikabröd bara som det är. När vi äter dessertost rostar vi riktigt tunna skivor och har som kex till osten. Å

Jennifer

2021-12-03

Hade 200 g nötter & 200 g torkad frukt... och det var alldeles för mycket frukt. Nästa gång blir det mindre frukt och mer nötter. Eller bara nötter, för de bitarna av brödet som inte blir bara kladdig frukt är väldigt gott!! Mitt tips är max 200g blandat frukt och nötter, om du inte är en fan av frukt i bröd såklart! :)

Checkbox Coop

2021-10-11

Hej Anette, det har rymts utmärkt när vi provbakat, eftersom brödet inte reser sig så mycket. Men det går självklart att dela upp i två formar om man vill, tänk då på att gräddningstiden blir kortare. Lycka till!

Anette

2021-10-11

Omöjligt att rymmas i en 1,5 - 2 liters form!!!!!!!!

Rebecca

2021-06-22

Jättegott bröd, men det ska helst inte ätas varje dag eftersom det innehåller så mycket socker! Rekommenderar att antingen utesluta sirapen eller att halvera frukterna 😌

Eva-britt

2021-04-20

Väldigt saftigt och gott bröd. Lätt att göra.

Julija

2021-02-24

Gott och enkel att baka

Eva

2020-10-23

Jättegott bröd! Jag skulle vilja slå ett slag för att använda termometer när man gräddar bröd. Stick in termometern i brödet, ställ in på 98 grader och du har alltid ett saftigt och lagom gräddat bröd.

Emma

2020-10-20

Toppen ,både urgott,saftigt och lättbakat

Lena

2020-10-03

Bakat detta supergoda bröd varannan lördagsmorgon! När det svalnat skär jag i skivor och fryser ner, tar sedan upp 1-2 skivor och värmer i mikron när jag vill ha något alldeles speciellt till morgonkaffet. 5 av 5 stjärnor får detta bröd :)

Anna

2020-07-01

Godaste brödet ever!!!!

Inger

2020-05-23

Så supergott! Jag tog en påse salta jordnötter och fikon, det var det jag hade hemma. Det kommer att bakas fler gånger.

Alexandra

2020-05-21

Supergott! Har bakat detta brödet kanske 7 gånger och varierat nötterna, frukterna, fröna etc. Blivit perfekt varje gång. Brukar låta brödet bakas under aluminiumfolie tills det är ungefär 10 minuter kvar för att det inte ska bli hårt.

Emelie

2019-10-11

Hur mycket salt ska det vara i? Hittar inte mängd salt som ska blandas med nötter och mjöl.

Kornelia

2018-02-06

Hade i rostade hasselnötter, pistagenötter, cashewnötter och solrosfrön (allt tillsammans ca 300g). Aprikoser och russin. Fy .... vad gott brödet blev! Kommer göra en till sats imorgo! Gott gott

Marianne

2016-04-01

Jag hackade inte nötter o frukt blev jättebra!

Marianne

2016-04-01

Mindre mängd frukt, kortare tid i ugnen blev bäst! Jättegott bröd och en bra present som uppskattas!

Amy

2016-01-23

Älskar detta bröd & bakar det ofta

Mattias

2016-01-14

Gick väldigt snabbt att göra smeten, nu är det bara att vänta ytterliggare en timme tills det är klart. Heja Blåvitt.

Amanda

2015-10-31

Super gott och nyttigt bröd! Snabbt att göra även om det ska vara 2 timmar i ugnen... :)

Veronica

2015-08-29

Verkligen ett jättegott bröd o enkelt att göra. Hade ca 200gr av vardera nötter o torkad frukt. Ugn 175gr ca 1 timma och 40 minuter.

Anki

2015-03-14

Jag bakar det med havregurt istället för fil. Då funkar det utmärkt för mjölkallergiker ! Det blir precis lika bra.

Marie

2014-12-02

SÅ GOTT! Halvera mängden frukt, det räcker...

mari

2014-07-09

supergott jag tog hälsofil med honung i och mindre sirap super gott vart det

K

2014-06-19

Enkelt och gott!

Gustav

2014-05-31

Supergott!!!

Marie

2014-04-18

Världens godaste bröd men jag minskar mängden frukt till 150-200 gram och i min ugn så behöver brödet 2.5h.

Sven-Bertil

2014-04-17

5*, jättegott!

Andreas

2014-03-23

Glöm surdegar och köpebröd - fantastiskt gott! Jag bytte ut sirapen mot honung och fyllde brödet med nötter och torkad frukt. Beroendeframkallande !!

bella

2014-03-12

detta är det godaste brödet som existerar och det ENDA som jag bakar för tillfället. Det går inte att jämföra med andra bröd!!!

ekot

2014-02-11

Underbart bröd! :D

Yvonne Kron

2013-12-23

Supergott!

Klara

2013-11-23

Fantastiskt bröd! Jag kör på 1/2 walnötter, 1/4 linfrön och 1/4 solroskärnor. Frukten tar jag bara hälften av (det räcker), fikon är perfekt om man vill ha lite julsmak på brödet.

Xenia

2013-10-25

Fukta pappret på baksidan och dra loss. Själv smörjer jag och bröar formen :) Lättare.

Carin

2013-09-18

Kanongott utan pålägg eller med en klick färskost. Mycket tid för 1 bröd så gör fler på en gång :-)

Theres

2013-09-02

Så gott! Sambon var riktigt imponerad. Testade dinkelmjöl (3 dl) istället för vetemjöl och agavesirap istället för mörk sirap och det blev toppen!

Bella

2013-08-24

Det godaste brödet jag någonsin bakat och även det godaste jag någonsin ÄTIT! Ska göra en till limpa redan idag!!!! 100 stjärnor utav 10!!!

Lena

2013-08-23

Underbart god, snarare kaffebröd än bröd. Går inte att sluta äta :)

Josefina

2013-02-01

Så gott, och så enkelt att baka! Måste vara ett utav de godaste bröd jag har smakat!

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g valfria blandade nötter och frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor, hassel-, pecannötter
  • 300 g torkade frukter, t ex aprikoser, plommon, russin
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1.5 tsk salt

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(224)

Filmjölksbröd som inte behöver jäsa och blir riktigt saftigt av nötter och torkad frukt. Vårt recept på bikarbonatbröd blandar du snabbt ihop och snart kan du bjuda på nybakat!

Tillagningstid: 20 minuter + 2 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
1 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Silje

2022-02-13

Jeg tilsetter ikke frukt eller sirup, og det blir likevel saftig og godt, og ikke søtt. Brødet er enkelt å lage, og jeg lager det ganske ofte. Det er et av de beste brødene jeg vet om 😊

Carina

2021-12-06

Detta är bästa bröder. Har bakat många gånger. Blev ännu bättre när jag genom tipset nedan började använda termometer. Ibland rostar jag en tunn skiva och äter till em kaffet som fikabröd bara som det är. När vi äter dessertost rostar vi riktigt tunna skivor och har som kex till osten. Å

Jennifer

2021-12-03

Hade 200 g nötter & 200 g torkad frukt... och det var alldeles för mycket frukt. Nästa gång blir det mindre frukt och mer nötter. Eller bara nötter, för de bitarna av brödet som inte blir bara kladdig frukt är väldigt gott!! Mitt tips är max 200g blandat frukt och nötter, om du inte är en fan av frukt i bröd såklart! :)

Checkbox Coop

2021-10-11

Hej Anette, det har rymts utmärkt när vi provbakat, eftersom brödet inte reser sig så mycket. Men det går självklart att dela upp i två formar om man vill, tänk då på att gräddningstiden blir kortare. Lycka till!

Anette

2021-10-11

Omöjligt att rymmas i en 1,5 - 2 liters form!!!!!!!!

Rebecca

2021-06-22

Jättegott bröd, men det ska helst inte ätas varje dag eftersom det innehåller så mycket socker! Rekommenderar att antingen utesluta sirapen eller att halvera frukterna 😌

Eva-britt

2021-04-20

Väldigt saftigt och gott bröd. Lätt att göra.

Julija

2021-02-24

Gott och enkel att baka

Eva

2020-10-23

Jättegott bröd! Jag skulle vilja slå ett slag för att använda termometer när man gräddar bröd. Stick in termometern i brödet, ställ in på 98 grader och du har alltid ett saftigt och lagom gräddat bröd.

Emma

2020-10-20

Toppen ,både urgott,saftigt och lättbakat

Lena

2020-10-03

Bakat detta supergoda bröd varannan lördagsmorgon! När det svalnat skär jag i skivor och fryser ner, tar sedan upp 1-2 skivor och värmer i mikron när jag vill ha något alldeles speciellt till morgonkaffet. 5 av 5 stjärnor får detta bröd :)

Anna

2020-07-01

Godaste brödet ever!!!!

Inger

2020-05-23

Så supergott! Jag tog en påse salta jordnötter och fikon, det var det jag hade hemma. Det kommer att bakas fler gånger.

Alexandra

2020-05-21

Supergott! Har bakat detta brödet kanske 7 gånger och varierat nötterna, frukterna, fröna etc. Blivit perfekt varje gång. Brukar låta brödet bakas under aluminiumfolie tills det är ungefär 10 minuter kvar för att det inte ska bli hårt.

Emelie

2019-10-11

Hur mycket salt ska det vara i? Hittar inte mängd salt som ska blandas med nötter och mjöl.

Kornelia

2018-02-06

Hade i rostade hasselnötter, pistagenötter, cashewnötter och solrosfrön (allt tillsammans ca 300g). Aprikoser och russin. Fy .... vad gott brödet blev! Kommer göra en till sats imorgo! Gott gott

Marianne

2016-04-01

Jag hackade inte nötter o frukt blev jättebra!

Marianne

2016-04-01

Mindre mängd frukt, kortare tid i ugnen blev bäst! Jättegott bröd och en bra present som uppskattas!

Amy

2016-01-23

Älskar detta bröd & bakar det ofta

Mattias

2016-01-14

Gick väldigt snabbt att göra smeten, nu är det bara att vänta ytterliggare en timme tills det är klart. Heja Blåvitt.

Amanda

2015-10-31

Super gott och nyttigt bröd! Snabbt att göra även om det ska vara 2 timmar i ugnen... :)

Veronica

2015-08-29

Verkligen ett jättegott bröd o enkelt att göra. Hade ca 200gr av vardera nötter o torkad frukt. Ugn 175gr ca 1 timma och 40 minuter.

Anki

2015-03-14

Jag bakar det med havregurt istället för fil. Då funkar det utmärkt för mjölkallergiker ! Det blir precis lika bra.

Marie

2014-12-02

SÅ GOTT! Halvera mängden frukt, det räcker...

mari

2014-07-09

supergott jag tog hälsofil med honung i och mindre sirap super gott vart det

K

2014-06-19

Enkelt och gott!

Gustav

2014-05-31

Supergott!!!

Marie

2014-04-18

Världens godaste bröd men jag minskar mängden frukt till 150-200 gram och i min ugn så behöver brödet 2.5h.

Sven-Bertil

2014-04-17

5*, jättegott!

Andreas

2014-03-23

Glöm surdegar och köpebröd - fantastiskt gott! Jag bytte ut sirapen mot honung och fyllde brödet med nötter och torkad frukt. Beroendeframkallande !!

bella

2014-03-12

detta är det godaste brödet som existerar och det ENDA som jag bakar för tillfället. Det går inte att jämföra med andra bröd!!!

ekot

2014-02-11

Underbart bröd! :D

Yvonne Kron

2013-12-23

Supergott!

Klara

2013-11-23

Fantastiskt bröd! Jag kör på 1/2 walnötter, 1/4 linfrön och 1/4 solroskärnor. Frukten tar jag bara hälften av (det räcker), fikon är perfekt om man vill ha lite julsmak på brödet.

Xenia

2013-10-25

Fukta pappret på baksidan och dra loss. Själv smörjer jag och bröar formen :) Lättare.

Carin

2013-09-18

Kanongott utan pålägg eller med en klick färskost. Mycket tid för 1 bröd så gör fler på en gång :-)

Theres

2013-09-02

Så gott! Sambon var riktigt imponerad. Testade dinkelmjöl (3 dl) istället för vetemjöl och agavesirap istället för mörk sirap och det blev toppen!

Bella

2013-08-24

Det godaste brödet jag någonsin bakat och även det godaste jag någonsin ÄTIT! Ska göra en till limpa redan idag!!!! 100 stjärnor utav 10!!!

Lena

2013-08-23

Underbart god, snarare kaffebröd än bröd. Går inte att sluta äta :)

Josefina

2013-02-01

Så gott, och så enkelt att baka! Måste vara ett utav de godaste bröd jag har smakat!