Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt
  • Tid 20 min + 2 timmar i ugnen
  • Ugn 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt

3.89 (95 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + 2 timmar i ugnen
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

1 st
  • 300 g valfria blandade nötter och frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor, hassel-, pecannötter
  • 300 g torkade frukter, t ex aprikoser, plommon, russin
  • 1.5 tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter med salt, råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.

  2. 2

    Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

Sätt ett betyg

29 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kornelia

    Hade i rostade hasselnötter, pistagenötter, cashewnötter och solrosfrön (allt tillsammans ca 300g). Aprikoser och russin. Fy .... vad gott brödet blev! Kommer göra en till sats imorgo! Gott gott

  • Marianne

    Jag hackade inte nötter o frukt blev jättebra!

  • Marianne

    Mindre mängd frukt, kortare tid i ugnen blev bäst! Jättegott bröd och en bra present som uppskattas!

  • Amy

    Älskar detta bröd & bakar det ofta

Visa fler