För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Festlig glasskula med pepparkaka och lingon

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 5 min + tid att frysa
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 1 dl rårörda lingon
  • 100 g pepparkakor

Gör så här

  1. Tina glassen något så den går att forma. Lägg en rejäl skopa glass i handen. Tryck ett hål i mitten. Lägg dit en sked sylt och slut igen hålet.
  2. Forma till en boll och rulla i finkrossade pepparkakssmulor. Lägg glassbollen i en bullform och lägg in i frysen minst 1 timme. Gör en boll i taget på samma sätt med resten av glassen.

Tips

Det går att forma till den och ev rulla i mer kaksmulor efter tiden i frysen om bollen tappat formen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Lakritsstrut med färska hallon

(0)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Jordgubbskompott med topping

(8)

Hallonmilkshake

(33)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 0.5 liter vaniljglass
  • 1 dl rårörda lingon
  • 100 g pepparkakor

Festlig glasskula med pepparkaka och lingon

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Tillagningstid: 5 min + tid att frysa
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina glassen något så den går att forma. Lägg en rejäl skopa glass i handen. Tryck ett hål i mitten. Lägg dit en sked sylt och slut igen hålet.
  2. Forma till en boll och rulla i finkrossade pepparkakssmulor. Lägg glassbollen i en bullform och lägg in i frysen minst 1 timme. Gör en boll i taget på samma sätt med resten av glassen.

Tips

Det går att forma till den och ev rulla i mer kaksmulor efter tiden i frysen om bollen tappat formen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Lakritsstrut med färska hallon

(0)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Jordgubbskompott med topping

(8)

Hallonmilkshake

(33)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)