Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni
  • Tid 35 min

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

3.5 (18 betyg)

Ett enkelt recept som är en perfekt bjudrätt. Supergod!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tunt skivade kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 150 g färskost vitlök/örter
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färdig pastasås
  • 1 dl vatten
  • 3 dl risoni
  • 40 g parmesanost, finriven
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med hälften av saltet och pepparn. Lägg en sked färskost på den bredaste delen och rulla ihop.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i rullarna med skarven nedåt. Krydda med resterande salt och peppar.

  3. 3

    Vänd och stek runt om när det blivit en fin stekyta under. Häll tomatsås och vatten i stekpannan och sänk värmen. Låt sjuda, gärna under lock, 10–15 min.

  4. 4

    Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner parmesan, olja och strimlad basilika. Garnera även kycklingen med basilika vid servering.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hannah

    Dåligt av Coop att dels missa ingredienser ffa när man beställer färdigt recept. Och att dessutom skicka två hela kycklingfiléer istället för tunt skivade. Underlättade inte matlignen speciellt...

  • Natalie

    Mkt gott!!! Men lite krångligt att rulla kycklingen och få den att hålla.

  • Cecilia

    Tycktes om av hela familjen, kommer göra flera gånger!