Färsk pastagratäng med ädelost

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Pasta och ädelost i en skön blandning. Välj den fyllda pasta som du gillar mest. Det blir extra fint om du toppar gratängen med tomater som sitter kvar på sin kvist.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 500 g färsk fylld pasta, t ex tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • smör, till stekning
  • 70 g färsk spenat
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel eller gorgonzola
  • salt och svartpeppar
  • 250 g körsbärstomat, gärna på kvist
  • Till servering:
  • salladsmix

Gör så här

  1. Fräs löken i smör tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt spenaten och stek tills den mjuknat. Häll i vatten och grädde. Smula ner hälften av ädelosten. Värm såsen så att osten smälter, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg pastan i en ugnsform och häll över såsen. Lägg tomaterna ovanpå och smula över resten av ädelosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera gratängen med salladsmix.

Tips

Tryck ner pastaknytena så de ligger under såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Liknande recept

Klassisk halloumiburgare - Coop

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami - Coop

(2)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(30)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 500 g färsk fylld pasta, t ex tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • smör, till stekning
  • 70 g färsk spenat
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel eller gorgonzola
  • salt och svartpeppar
  • 250 g körsbärstomat, gärna på kvist
  • Till servering:
  • salladsmix

Färsk pastagratäng med ädelost

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Pasta och ädelost i en skön blandning. Välj den fyllda pasta som du gillar mest. Det blir extra fint om du toppar gratängen med tomater som sitter kvar på sin kvist.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i smör tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt spenaten och stek tills den mjuknat. Häll i vatten och grädde. Smula ner hälften av ädelosten. Värm såsen så att osten smälter, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg pastan i en ugnsform och häll över såsen. Lägg tomaterna ovanpå och smula över resten av ädelosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera gratängen med salladsmix.

Tips

Tryck ner pastaknytena så de ligger under såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Liknande recept

Klassisk halloumiburgare - Coop

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Pizza bianca med mozzarella, broccoli och salami - Coop

(2)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies