Färsk pastagratäng med ädelost

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Pasta och ädelost i en skön blandning. Välj den fyllda pasta som du gillar mest. Det blir extra fint om du toppar gratängen med tomater som sitter kvar på sin kvist.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g färsk fylld pasta, t ex tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • smör, till stekning
  • 70 g färsk spenat
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel eller gorgonzola
  • salt och svartpeppar
  • 250 g körsbärstomat, gärna på kvist
  • Till servering:
  • salladsmix

Gör så här

  1. Fräs löken i smör tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt spenaten och stek tills den mjuknat. Häll i vatten och grädde. Smula ner hälften av ädelosten. Värm såsen så att osten smälter, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg pastan i en ugnsform och häll över såsen. Lägg tomaterna ovanpå och smula över resten av ädelosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera gratängen med salladsmix.

Tips

Tryck ner pastaknytena så de ligger under såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Liknande recept

Lunchlådesallad

(5)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Tomatsoppa med fetaost

(25)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(14)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

Squashplättar

(91)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g färsk fylld pasta, t ex tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • smör, till stekning
  • 70 g färsk spenat
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel eller gorgonzola
  • salt och svartpeppar
  • 250 g körsbärstomat, gärna på kvist
  • Till servering:
  • salladsmix

Färsk pastagratäng med ädelost

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Pasta och ädelost i en skön blandning. Välj den fyllda pasta som du gillar mest. Det blir extra fint om du toppar gratängen med tomater som sitter kvar på sin kvist.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i smör tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt spenaten och stek tills den mjuknat. Häll i vatten och grädde. Smula ner hälften av ädelosten. Värm såsen så att osten smälter, smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg pastan i en ugnsform och häll över såsen. Lägg tomaterna ovanpå och smula över resten av ädelosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera gratängen med salladsmix.

Tips

Tryck ner pastaknytena så de ligger under såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Liknande recept

Lunchlådesallad

(5)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Tomatsoppa med fetaost

(25)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(14)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

Squashplättar

(91)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies