Falska Mozartkulor

Betyg (1-5):
3.25 (69 betyg)

Paketera kulorna i en fin ask och det blir en perfekt gå-bort-present!

Tillagningstid: 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 125 g mjuk nougat
  • 250 g marsipan
  • 1 msk konjak, rom eller pressad apelsinsaft
  • 150 g mörk choklad
  • 50 g ljus eller vit choklad

Gör så här

  1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och ställ dem i kylen.
  2. Riv marsipanen och blanda den med konjak, rom eller saft. Dela i 30 lika stora delar, forma till kulor och platta ut dem till rundlar. Lägg en nougatkula på varje och forma marsipanen runt nougaten så att den täcks. Använd lite florsocker om massan är kladdig.
  3. Bryt den mörka chokladen i bitar lägg dem i en djup tallrik. Sätt den över en kastrull med kokhett vatten så att den smälter. Doppa kulorna i chokladen, använd en gaffel att rulla kulorna med. Lägg dem på bakplåtspapper och ställ dem svalt att stelna.
  4. Smält ev lite ljus eller vit choklad på samma sätt som den mörka och ringla över kulorna när de stelnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

(114)

Chokladpannacotta med lingon

(18)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

Kladdkaka med nötkola

(13)

Tortillarulle med marshmallows, hallon och choklad

(3)

Choklad- och körsbärstårta

(68)

Små chokladsemlor

(5)

Tarte au chocolat

(48)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 125 g mjuk nougat
  • 250 g marsipan
  • 1 msk konjak, rom eller pressad apelsinsaft
  • 150 g mörk choklad
  • 50 g ljus eller vit choklad

Falska Mozartkulor

Betyg (1-5):
3.25 (69 betyg)

Paketera kulorna i en fin ask och det blir en perfekt gå-bort-present!

Tillagningstid: 40 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och ställ dem i kylen.
  2. Riv marsipanen och blanda den med konjak, rom eller saft. Dela i 30 lika stora delar, forma till kulor och platta ut dem till rundlar. Lägg en nougatkula på varje och forma marsipanen runt nougaten så att den täcks. Använd lite florsocker om massan är kladdig.
  3. Bryt den mörka chokladen i bitar lägg dem i en djup tallrik. Sätt den över en kastrull med kokhett vatten så att den smälter. Doppa kulorna i chokladen, använd en gaffel att rulla kulorna med. Lägg dem på bakplåtspapper och ställ dem svalt att stelna.
  4. Smält ev lite ljus eller vit choklad på samma sätt som den mörka och ringla över kulorna när de stelnat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

(114)

Chokladpannacotta med lingon

(18)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

Kladdkaka med nötkola

(13)

Tortillarulle med marshmallows, hallon och choklad

(3)

Choklad- och körsbärstårta

(68)

Små chokladsemlor

(5)

Tarte au chocolat

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies