Fajitapaj
Fajitapaj
  • Tid 20 min + tid i ugn
  • Ugn 200º

Fajitapaj

4.11 (9 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + tid i ugn
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 fajita kryddmix
  • 230 g pajdeg en förpackning
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl tacosås
  • 200 g riven ost
Pizzasallad
  • 500 g vitkål
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • smaka ev av med lite socker eller honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek kycklingstrimlorna till fin färg.

  2. 2

    Tillsätt paprika, lök och faijtakrydda. Stek under omrörning någon minut till. Tryck ut pajdegen i en passande pajform och nagga hål med en gaffel.

  3. 3

    Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa lätt ihop äggen med mjölk och crème fraiche. Fördela fajitafyllningen på pajen och skeda på tacosåsen.

  4. 4

    Häll över äggstanningen och dra med en gaffel i fyllningen så att äggstanningen rinner ner. Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 35 min. Servera pajen med pizzasallad.

Pizzasallad:

  1. 1

    Finstrimla vitkål och krama runt med salt. Låt stå minst 30 min. Krama ut vätskan som bildats och blanda kålen med olja, vintvinsvinäger och svartpeppar. Smaka ev av med lite socker eller honung.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar