Enkel tomatsoppa

Enkel tomatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(67)

Underbar vegetarisk soppa med örter. Serverad med smakrik parmesanyoghurt, rostade solrosfrön och basilika blir det en spännande måltid.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja eller smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl basilika
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 0.5 tsk salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i fettet i en kastrull utan att den får färg. Vispa ihop mjölet med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljong, vitt vin, passerade tomater och tomatpuré och koka upp. Red soppan och koka 5 min. Tillsätt honung, örter, sambal oelek och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda matyoghurt med riven parmesan. Grovhacka basilika.
  3. Servera soppan med en klick parmesanyoghurt, rostade solrosfrön och hackad basilika.
Enkel tomatsoppa
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja eller smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl basilika
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 0.5 tsk salt (eller efter smak)

Enkel tomatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(67)

Underbar vegetarisk soppa med örter. Serverad med smakrik parmesanyoghurt, rostade solrosfrön och basilika blir det en spännande måltid.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i fettet i en kastrull utan att den får färg. Vispa ihop mjölet med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljong, vitt vin, passerade tomater och tomatpuré och koka upp. Red soppan och koka 5 min. Tillsätt honung, örter, sambal oelek och smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda matyoghurt med riven parmesan. Grovhacka basilika.
  3. Servera soppan med en klick parmesanyoghurt, rostade solrosfrön och hackad basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2013-02-25

Supergod tomatsoppa!