Enkel banankaka

Betyg (1-5):
3.51 (90 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 2 ägg
  • 2.25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 stora mogna bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält smör och mosade bananer.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
  3. Häll ner smeten i en smord och bröad brödform som rymmer 1 ½ liter. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad.

Tips

  1. Ät banankakan som den är eller sväng ihop en snabb och smaskig tårta med lemon curd. Dela kakan som en tårta så du får en underdel och en överdel. Bre på ett tjockt lager lemon curd och vispgrädde emellan. Lägg på kakans överdel och bre grädde över hela kakan. Garnera med hallon eller något annat bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2019-03-14

Hackade i choklad, MMM!♥

Emelie

2019-02-10

Min blev mycket finare i färg. Hade den inne i 50 min istället för 1 timme vilket gjorde kakan finare och lite mer mjuk.

Sofie

2019-02-09

God och lättbakad. En favorit här hemma( med 2 bakglada barn)

Bannan kaka

2019-02-02

Gooooooooooooott

Bigli

2018-07-22

God och lättbakad

Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mango passion smoothie

(8)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbssmoothie

(96)

Hallonsmoothie

(7)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 2 ägg
  • 2.25 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 stora mogna bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Enkel banankaka

Betyg (1-5):
3.51 (90 betyg)

Tillagningstid: 1 tim 15 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält smör och mosade bananer.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
  3. Häll ner smeten i en smord och bröad brödform som rymmer 1 ½ liter. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Känn med en provsticka att mitten är färdiggräddad.

Tips

  1. Ät banankakan som den är eller sväng ihop en snabb och smaskig tårta med lemon curd. Dela kakan som en tårta så du får en underdel och en överdel. Bre på ett tjockt lager lemon curd och vispgrädde emellan. Lägg på kakans överdel och bre grädde över hela kakan. Garnera med hallon eller något annat bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2019-03-14

Hackade i choklad, MMM!♥

Emelie

2019-02-10

Min blev mycket finare i färg. Hade den inne i 50 min istället för 1 timme vilket gjorde kakan finare och lite mer mjuk.

Sofie

2019-02-09

God och lättbakad. En favorit här hemma( med 2 bakglada barn)

Bannan kaka

2019-02-02

Gooooooooooooott

Bigli

2018-07-22

God och lättbakad

Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mango passion smoothie

(8)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbssmoothie

(96)

Hallonsmoothie

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies