Engelsk kalkon med fyllning

Betyg (1-5):
2.61 (23 betyg)

Saftig fågel som många blir mätta på.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º
13 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 5 kg kalkon
  • 1 msk smör
  • 1 äpple
  • 1.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 5 dl mixat vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 dl hackad färsk salvia
  • 2 dl hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Ta bort eventuellt inkråm ur kalkonen. Blanda bröd, salvia, lök och salt till fyllningen. Krama ihop blandningen och fyll kalkonen med den tillsammans med 2 matskedar smör.
  2. Knyt gärna ihop benen med ett steksnöre så håller sig fyllningen bättre på plats. Tryck in ett äpple i halsänden. Lägg kalkonen i en smord djup långpanna med bröstsidan upp.
  3. Salta ovansidan med salt och klicka på smör. Täck noga med aluminiumfolie och låt stå i ugnen cirka 2 timmar och 30 minuter. Ta bort folien. Häll av, men spara, vätskan från pannan. Stick in en stektermometer där lårbenet är fäst vid kroppen och ställ in i ugnen igen.
  4. När temperaturen är 75 grader, köttsaften utan rosa inslag och färgen vackert gyllene, är fågeln färdig. Häll tillbaka en del av den sparade vätskan i långpannan. Vispa loss det som fastnat. Häll vätskan med skrap i en kastrull och koka upp med kycklingfond.
  5. Sila såsen och koka upp den igen. Knåda smör och vetemjöl till en redning och lägg i den kokande såsen. Koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med potatismos, kokta sockerärtor, morötter, brysselkål och äppelmos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Korianderkyckling på spett

(3)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 5 kg kalkon
  • 1 msk smör
  • 1 äpple
  • 1.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 5 dl mixat vitt bröd, gärna gårdagens
  • 1 dl hackad färsk salvia
  • 2 dl hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • peppar
  • salt

Engelsk kalkon med fyllning

Betyg (1-5):
2.61 (23 betyg)

Saftig fågel som många blir mätta på.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:175º
13 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuellt inkråm ur kalkonen. Blanda bröd, salvia, lök och salt till fyllningen. Krama ihop blandningen och fyll kalkonen med den tillsammans med 2 matskedar smör.
  2. Knyt gärna ihop benen med ett steksnöre så håller sig fyllningen bättre på plats. Tryck in ett äpple i halsänden. Lägg kalkonen i en smord djup långpanna med bröstsidan upp.
  3. Salta ovansidan med salt och klicka på smör. Täck noga med aluminiumfolie och låt stå i ugnen cirka 2 timmar och 30 minuter. Ta bort folien. Häll av, men spara, vätskan från pannan. Stick in en stektermometer där lårbenet är fäst vid kroppen och ställ in i ugnen igen.
  4. När temperaturen är 75 grader, köttsaften utan rosa inslag och färgen vackert gyllene, är fågeln färdig. Häll tillbaka en del av den sparade vätskan i långpannan. Vispa loss det som fastnat. Häll vätskan med skrap i en kastrull och koka upp med kycklingfond.
  5. Sila såsen och koka upp den igen. Knåda smör och vetemjöl till en redning och lägg i den kokande såsen. Koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med potatismos, kokta sockerärtor, morötter, brysselkål och äppelmos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingvingar "sweet and sour"

(25)

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

Tacokyckling med picklad rödlök

(5)

Korianderkyckling på spett

(3)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies