Dumplings

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Dumplings är små kinesiska degknyten, här med smak av räkor, ingefära och chili. Läckra och goda att doppa i soja med ingefära.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för degen att mogna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ingefärssoja:
  • 2 dl kinesisk soja
  • 1 msk färsk ingefära, i strimlor
  • Dumplingsdeg:
  • 2 dl mjöl
  • 0.5 msk majsena
  • 1 ägg
  • 1.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 salladslökar, i grova strimlor
  • 300 g skalade räkor
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk majsmjöl
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda sojan och ingefäran i en liten skål. Låt stå och dra. .
  2. Kör mjöl, majsena, salt och ägg i en matberedare. Tillsätt så mycket vatten att degen börjar gå ihop till en boll. Arbeta degen så den känns smidig. Låt den ligga någon timme innan den kavlas ut
  3. Lägg alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Mixa till en finhackad röra och smaka av med salt.
  4. Kavla ut degen. Skär ut fyrkanter (ca 6 x 6 cm) eller rundlar. Lägg ca ½ msk röra i mitten på varje platta. Blanda majsmjöl och vatten, det blir ett "klister". Pensla det längs kanterna på varje platta. Vik därefter över det ena hörnet till det motsatta så det blir en trekant/halvmåne, vik sen de två andra hörnen mot varandra och pressa till. Tryck till öppningen så att fyllningen inte läcker ut.
  5. Ångkoka knytena i 5 minuter. Eller lägg dem i sjudande vatten i 2-3 minuter, tag försiktigt upp dem och låt dem rinna av ordentligt. Servera med ingefärssojan och eventuellt lite ångkokta grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hai Cao

2020-04-22

很好必須推薦。我的朋友在驕傲節期間真的很喜歡這一點。

Liknande recept

Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade skaldjur med aioli

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kokta kräftor

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Ingefärssoja:
  • 2 dl kinesisk soja
  • 1 msk färsk ingefära, i strimlor
  • Dumplingsdeg:
  • 2 dl mjöl
  • 0.5 msk majsena
  • 1 ägg
  • 1.5 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 salladslökar, i grova strimlor
  • 300 g skalade räkor
  • 2 tsk sweet chilisås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk majsmjöl
  • 2 msk vatten

Dumplings

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Dumplings är små kinesiska degknyten, här med smak av räkor, ingefära och chili. Läckra och goda att doppa i soja med ingefära.

Tillagningstid: 50 minuter + tid för degen att mogna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda sojan och ingefäran i en liten skål. Låt stå och dra. .
  2. Kör mjöl, majsena, salt och ägg i en matberedare. Tillsätt så mycket vatten att degen börjar gå ihop till en boll. Arbeta degen så den känns smidig. Låt den ligga någon timme innan den kavlas ut
  3. Lägg alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Mixa till en finhackad röra och smaka av med salt.
  4. Kavla ut degen. Skär ut fyrkanter (ca 6 x 6 cm) eller rundlar. Lägg ca ½ msk röra i mitten på varje platta. Blanda majsmjöl och vatten, det blir ett "klister". Pensla det längs kanterna på varje platta. Vik därefter över det ena hörnet till det motsatta så det blir en trekant/halvmåne, vik sen de två andra hörnen mot varandra och pressa till. Tryck till öppningen så att fyllningen inte läcker ut.
  5. Ångkoka knytena i 5 minuter. Eller lägg dem i sjudande vatten i 2-3 minuter, tag försiktigt upp dem och låt dem rinna av ordentligt. Servera med ingefärssojan och eventuellt lite ångkokta grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hai Cao

2020-04-22

很好必須推薦。我的朋友在驕傲節期間真的很喜歡這一點。

Liknande recept

Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade skaldjur med aioli

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kokta kräftor

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)