Double Cheeseburger

Betyg (1-5):
4.28 (29 betyg)

En fullmatad burgare med bacon och mumsig aioli.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 120 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g riven hårdost
  • Jalapeñoaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl solros- eller majsolja
  • 0.5 dl finhackade inlagda jalapeño
  • 1 tsk salt
  • Limeaioli:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Servering:
  • 4 halverade bröd
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök i ringar
  • 1 skivad tomat

Gör så här

  1. Stek baconet krispigt i en stekpanna. Lägg det åt sidan på en bit hushållspapper.
  2. Forma 8 runda biffar av färsen, gör dem så tunna det går. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek biffarna 1-2 minuter på varje sida. Skär osten i fyra tjocka skivor och stek dem i samma stekpanna någon minut. Lägg dem på fyra av biffarna.

Jalapeñoaioli

  1. Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, vitlök och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt jalapeños och blanda.

Limeaioli

  1. Blanda ihop majonnäs, lime och vitlök till dressingen.
  2. Dela brödskivorna på hälften och stek dem i en torr grill- eller stekpanna cirka 2 minuter tills de fått fin färg. Bygg varje hamburgare med 3 bröd, 2 burgare, bacon, tomat, sallad, lök och en klick aioli.

Tips

Blanda dressingen med hälften yoghurt, för en syrligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-02-23

@anna Limeaioliär ett alternativ till jalapeñoaioli.

anna

2014-02-22

Hur kommer limeaiolin in i receptet? Har alltid gjort utan den, känns inte som den passar in...utan är det iaf riktigt gott!

Tina

2013-04-28

Supergott! Blev väldigt imponerad över aiolin eller rättare sagt att jag fick den perfekt. Första ggn jag gör aioli så superbra recept!!! Jag minskade på saltet efter att läst kommentarer ovan. Blev jättebra. Ska göra aiolin idag oxå ;)

Marie

2013-04-06

Hamburgaren blev relativt stark, två tsk pepper var för mycket. Kommer dra ner det till nästa gång.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-27

Aiolin serverar du som en kall sås till hamburgaren.

Adde

2012-04-26

Aiolin var lite slaskig, ska man steka den eller bara hälla på den "rå" över den färdiga burgaren?

Agnes

2012-04-16

Jag tyckte aiolin blev alldeles för salt. Kommer att ta halva mängden salt nästa gång. Men väldigt gott blev det ändå!

Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Godaste köttbullarna

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grekisk filodegspaj

(22)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 120 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g riven hårdost
  • Jalapeñoaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl solros- eller majsolja
  • 0.5 dl finhackade inlagda jalapeño
  • 1 tsk salt
  • Limeaioli:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Servering:
  • 4 halverade bröd
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök i ringar
  • 1 skivad tomat

Double Cheeseburger

Betyg (1-5):
4.28 (29 betyg)

En fullmatad burgare med bacon och mumsig aioli.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek baconet krispigt i en stekpanna. Lägg det åt sidan på en bit hushållspapper.
  2. Forma 8 runda biffar av färsen, gör dem så tunna det går. Salta och peppra. Hetta upp olja i en panna och stek biffarna 1-2 minuter på varje sida. Skär osten i fyra tjocka skivor och stek dem i samma stekpanna någon minut. Lägg dem på fyra av biffarna.

Jalapeñoaioli

  1. Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, vitlök och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt jalapeños och blanda.

Limeaioli

  1. Blanda ihop majonnäs, lime och vitlök till dressingen.
  2. Dela brödskivorna på hälften och stek dem i en torr grill- eller stekpanna cirka 2 minuter tills de fått fin färg. Bygg varje hamburgare med 3 bröd, 2 burgare, bacon, tomat, sallad, lök och en klick aioli.

Tips

Blanda dressingen med hälften yoghurt, för en syrligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-02-23

@anna Limeaioliär ett alternativ till jalapeñoaioli.

anna

2014-02-22

Hur kommer limeaiolin in i receptet? Har alltid gjort utan den, känns inte som den passar in...utan är det iaf riktigt gott!

Tina

2013-04-28

Supergott! Blev väldigt imponerad över aiolin eller rättare sagt att jag fick den perfekt. Första ggn jag gör aioli så superbra recept!!! Jag minskade på saltet efter att läst kommentarer ovan. Blev jättebra. Ska göra aiolin idag oxå ;)

Marie

2013-04-06

Hamburgaren blev relativt stark, två tsk pepper var för mycket. Kommer dra ner det till nästa gång.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-27

Aiolin serverar du som en kall sås till hamburgaren.

Adde

2012-04-26

Aiolin var lite slaskig, ska man steka den eller bara hälla på den "rå" över den färdiga burgaren?

Agnes

2012-04-16

Jag tyckte aiolin blev alldeles för salt. Kommer att ta halva mängden salt nästa gång. Men väldigt gott blev det ändå!

Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Godaste köttbullarna

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grekisk filodegspaj

(22)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies