Danska drottningens sill

Danska drottningens sill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

”Det här är en hyllning till dendanska drottningen Margrethe.Inläggningen är lika röd som hennesläppstift. Jag älskar henneeftersom hon är konstnärlig ochvågar sticka ut och bryta mot detförväntade.”

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 (ca 400g) matjessillfiléer
  • 1 dl rödvinbärsgelé
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ketchup
  • 10 kaprisbär, eller 2 msk kapris
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Smält gelén med vatten och ättika i en kastrull.Tillsätt ketchup. Låt svalna.
  2. Skär sillen i 2 cm stora skivor. Vänd ned i såsen tillsammans medkapris och lök. Låt dra i kylen en stund innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-24

Hej Birgitta, 1 msk ättika ska det vara, som du säger. Det hade trillat bort men vi lägger genast till det. Glad midsommar!

Birgitta

2021-06-22

Hur mycket ättika? 1 msk?

Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Danska drottningens sill
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 (ca 400g) matjessillfiléer
  • 1 dl rödvinbärsgelé
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ketchup
  • 10 kaprisbär, eller 2 msk kapris
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk ättiksprit (12 %)

Danska drottningens sill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

”Det här är en hyllning till dendanska drottningen Margrethe.Inläggningen är lika röd som hennesläppstift. Jag älskar henneeftersom hon är konstnärlig ochvågar sticka ut och bryta mot detförväntade.”

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Smält gelén med vatten och ättika i en kastrull.Tillsätt ketchup. Låt svalna.
  2. Skär sillen i 2 cm stora skivor. Vänd ned i såsen tillsammans medkapris och lök. Låt dra i kylen en stund innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-24

Hej Birgitta, 1 msk ättika ska det vara, som du säger. Det hade trillat bort men vi lägger genast till det. Glad midsommar!

Birgitta

2021-06-22

Hur mycket ättika? 1 msk?

Liknande recept

Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)