Currydoftande spenatsoppa

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Mild och len soppa med ljuvlig smak. Välj topping! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • smör eller olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 3 morötter, grovrivna
  • 400 g fryst bladspenat, något tinad
  • 9 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Topping till soppan
  • 4 ägg
  • 2 korvar
  • smör, till stekning
  • srirachasås eller sambal oelek

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
  2. Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.
  3. Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mexikansk vegopaj

(8)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Grönkålspaj med fetaost

(8)

Frittata med majs och fetaost

(26)

Brunchplåt

(33)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Spenat- och fårostpaj

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • smör eller olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 3 morötter, grovrivna
  • 400 g fryst bladspenat, något tinad
  • 9 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Topping till soppan
  • 4 ägg
  • 2 korvar
  • smör, till stekning
  • srirachasås eller sambal oelek

Currydoftande spenatsoppa

Betyg (1-5):
4.12 (8 betyg)

Mild och len soppa med ljuvlig smak. Välj topping! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
  2. Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.
  3. Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mexikansk vegopaj

(8)

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

(11)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Grönkålspaj med fetaost

(8)

Frittata med majs och fetaost

(26)

Brunchplåt

(33)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Spenat- och fårostpaj

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies