Currydoftande spenatsoppa

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Mild och len soppa med ljuvlig smak. Välj topping! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • smör eller olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 3 morötter, grovrivna
  • 400 g fryst bladspenat, något tinad
  • 9 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Topping till soppan
  • 4 ägg
  • 2 korvar
  • smör, till stekning
  • srirachasås eller sambal oelek

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
  2. Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.
  3. Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Pizza med färskost och grönkål - Coop

(8)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter - Coop

(1)

Ugnsomelett med sparris och zucchini - Coop

(1)

Brunchplåt - Coop

(33)

Grönkålspaj med fetaost - Coop

(6)

Caesarsallad seafood - Coop

(24)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • smör eller olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 3 morötter, grovrivna
  • 400 g fryst bladspenat, något tinad
  • 9 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Topping till soppan
  • 4 ägg
  • 2 korvar
  • smör, till stekning
  • srirachasås eller sambal oelek

Currydoftande spenatsoppa

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Mild och len soppa med ljuvlig smak. Välj topping! Recept av Sara Ask.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
  2. Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.
  3. Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Pizza med färskost och grönkål - Coop

(8)

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter - Coop

(1)

Ugnsomelett med sparris och zucchini - Coop

(1)

Brunchplåt - Coop

(33)

Grönkålspaj med fetaost - Coop

(6)

Caesarsallad seafood - Coop

(24)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies