Crostata con marmelata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Italiensk frasig paj där du lätt kan variera innehållet. Att den är så snygg är en trevlig bonus.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4.5 dl mjöl
  • 1.5 dl florsocker
  • 125 g rumstempererat smör
  • 4 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 3 dl körsbärsmarmelad, plommon- eller aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en skål eller i en matberedare. Tryck ut två tredjedelar av degen så att den täcker formens botten och går upp cirka tre centimeter på kanten. Låt pajskalet och resten av degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
  2. Bred ut marmeladen i pajskalet. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut smala remsor. Lägg dem som ett galler över marmeladen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter.

Servering

Servera pajen avsvalnad eller kall. Som den är eller med löst vispad grädde eller vaniljvisp.

Tips

Tål inte allt? Utan gluten: Byt ut mjölet mot Fin Mix naturligt fri från gluten.<br> Utan mjölk: Byt ut smöret mot 200 g mjölkfritt margarin.<br> Utan ägg: Uteslut äggulorna och öka fettmängden till 200 g.<br> Laktoslågt: Receptet är laktoslågt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mazarinkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rocky Road

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(91)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4.5 dl mjöl
  • 1.5 dl florsocker
  • 125 g rumstempererat smör
  • 4 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 3 dl körsbärsmarmelad, plommon- eller aprikosmarmelad

Crostata con marmelata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Italiensk frasig paj där du lätt kan variera innehållet. Att den är så snygg är en trevlig bonus.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en skål eller i en matberedare. Tryck ut två tredjedelar av degen så att den täcker formens botten och går upp cirka tre centimeter på kanten. Låt pajskalet och resten av degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
  2. Bred ut marmeladen i pajskalet. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut smala remsor. Lägg dem som ett galler över marmeladen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter.

Servering

Servera pajen avsvalnad eller kall. Som den är eller med löst vispad grädde eller vaniljvisp.

Tips

Tål inte allt? Utan gluten: Byt ut mjölet mot Fin Mix naturligt fri från gluten.<br> Utan mjölk: Byt ut smöret mot 200 g mjölkfritt margarin.<br> Utan ägg: Uteslut äggulorna och öka fettmängden till 200 g.<br> Laktoslågt: Receptet är laktoslågt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lussebullar med kvarg

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mazarinkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fullkornsvåfflor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rocky Road

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(91)