Crème brûlée med saffran

Crème brûlée med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Krämig efterrätt med saffran som får ett krispigt täcke av råsocker i ugnen. Toppa med färsk passionsfrukt.

Tillagningstid: 1 timme + 15 minuter
Ugnstemperatur:125-275º
4 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 6 ägg, gulan
  • 1 dl socker
  • 4 tsk råsocker
  • 4 passionsfrukter

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i saffranet så att det löser sig.
  2. Vispa äggulor och socker i en bunke. Häll i gräddblandningen medan du fortsätter vispa. Sätt ugnen på 125°.
  3. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsskålar och ställ dem i en stor ugnsform med kanter. Ställ in formen i ugnen och häll sedan på kokande vatten tills det når upp till halva portionsskålarna. Grädda 45 - 60 minuter, tills brûléen nästan stelnat. Det gör inget om den är lite lös i mitten, när den kallnat stelnar den.
  4. Låt crème brûléen kallna i kylen, gärna över natten.
  5. Strö råsocker över hela ytan på varje brûlée. Låt skålarna stå högt upp i ugnen i 275° grader tills sockret har smält och fått färg. Eller använd en liten gasolbrännare. Dela passionsfrukterna, lägg halvorna försiktigt på crème brûléen. Servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-12

Hej Anna! Ugnen ska vara 125° och gräddtiden är mellan 45 - 60 min. Lycka till :)

Anna

2019-12-07

Vad ska det vara på grader och tid?

Skövdebon

2014-11-03

Så vitt jag vet är det inte meningen att en crème brûlée ska stelna helt. Den ska vara bäst intill rinnig i mitten.

Checkbox Coop

2012-10-29

Det finns inte kommentarer på alla recept. En del lämnar bara ett omdöme.

H

2012-10-26

Jag vill se andras kommentarer för att våga prova.

Crème brûlée med saffran
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 6 ägg, gulan
  • 1 dl socker
  • 4 tsk råsocker
  • 4 passionsfrukter

Crème brûlée med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Krämig efterrätt med saffran som får ett krispigt täcke av råsocker i ugnen. Toppa med färsk passionsfrukt.

Tillagningstid: 1 timme + 15 minuter
Ugnstemperatur:125-275º
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i saffranet så att det löser sig.
  2. Vispa äggulor och socker i en bunke. Häll i gräddblandningen medan du fortsätter vispa. Sätt ugnen på 125°.
  3. Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsskålar och ställ dem i en stor ugnsform med kanter. Ställ in formen i ugnen och häll sedan på kokande vatten tills det når upp till halva portionsskålarna. Grädda 45 - 60 minuter, tills brûléen nästan stelnat. Det gör inget om den är lite lös i mitten, när den kallnat stelnar den.
  4. Låt crème brûléen kallna i kylen, gärna över natten.
  5. Strö råsocker över hela ytan på varje brûlée. Låt skålarna stå högt upp i ugnen i 275° grader tills sockret har smält och fått färg. Eller använd en liten gasolbrännare. Dela passionsfrukterna, lägg halvorna försiktigt på crème brûléen. Servera.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-12

Hej Anna! Ugnen ska vara 125° och gräddtiden är mellan 45 - 60 min. Lycka till :)

Anna

2019-12-07

Vad ska det vara på grader och tid?

Skövdebon

2014-11-03

Så vitt jag vet är det inte meningen att en crème brûlée ska stelna helt. Den ska vara bäst intill rinnig i mitten.

Checkbox Coop

2012-10-29

Det finns inte kommentarer på alla recept. En del lämnar bara ett omdöme.

H

2012-10-26

Jag vill se andras kommentarer för att våga prova.