Crème brûlée med risgrynsgröt
  • Tid 35 min

Crème brûlée med risgrynsgröt

2.78 (36 betyg)

En variant på den klassiska créme brûlée är den här ljuvliga med risgynsgröt.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 3 msk råsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i socker och frön från en vaniljstång. Vispa ihop äggulor och gräddmjölk och vänd ner gröten. Fördela smeten i fyra ugnsfasta portionsformar, 10-12 centimeter i diameter. Grädda i ugnen 25 minuter. Det gör inget om den är lite lös i mitten, den stelnar till när den kallnar.

  2. 2

    Låt crème brûléen kallna helt i kyl. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brûlée. Sätt på grillfunktionen på ugnen och vänta tills den är glödhet. Ställ formarna högst upp i ugnen tills sockret har smält och fått färg.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bränn sockret med en liten gasolbrännare för bästa resultat, grädda då 5 minuter extra
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Bananen

    Inte jag heller.....1

  • Nensan

    Jag kan inte se andras omdömen, trots att det ska finnas ett antal!