Crème brûlée med risgrynsgröt

Crème brûlée med risgrynsgröt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

En variant på den klassiska créme brûlée är den här ljuvliga med risgynsgröt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 3 msk råsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i socker och frön från en vaniljstång. Vispa ihop äggulor och gräddmjölk och vänd ner gröten. Fördela smeten i fyra ugnsfasta portionsformar, 10-12 centimeter i diameter. Grädda i ugnen 25 minuter. Det gör inget om den är lite lös i mitten, den stelnar till när den kallnar.
  2. Låt crème brûléen kallna helt i kyl. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brûlée. Sätt på grillfunktionen på ugnen och vänta tills den är glödhet. Ställ formarna högst upp i ugnen tills sockret har smält och fått färg.

Tips

Bränn sockret med en liten gasolbrännare för bästa resultat, grädda då 5 minuter extra

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bananen

2014-12-13

Inte jag heller.....1

Nensan

2012-12-20

Jag kan inte se andras omdömen, trots att det ska finnas ett antal!

Crème brûlée med risgrynsgröt
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 3 msk råsocker

Crème brûlée med risgrynsgröt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

En variant på den klassiska créme brûlée är den här ljuvliga med risgynsgröt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa i socker och frön från en vaniljstång. Vispa ihop äggulor och gräddmjölk och vänd ner gröten. Fördela smeten i fyra ugnsfasta portionsformar, 10-12 centimeter i diameter. Grädda i ugnen 25 minuter. Det gör inget om den är lite lös i mitten, den stelnar till när den kallnar.
  2. Låt crème brûléen kallna helt i kyl. Strö sedan råsocker över hela ytan på varje brûlée. Sätt på grillfunktionen på ugnen och vänta tills den är glödhet. Ställ formarna högst upp i ugnen tills sockret har smält och fått färg.

Tips

Bränn sockret med en liten gasolbrännare för bästa resultat, grädda då 5 minuter extra

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bananen

2014-12-13

Inte jag heller.....1

Nensan

2012-12-20

Jag kan inte se andras omdömen, trots att det ska finnas ett antal!