För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Crème brûlée med lavendel och citron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Crème brûlée är en av dom mest populära desserterna, denna är smaksatt med lavendel. Recept av My Feldt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att stå i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 vaniljstång
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 ev lavendel kvistar
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 äggulor
  • rårörsocker

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, socker och ev lavendelkvistar.
  2. Koka upp och dra från värmen. Riv ner citronskal (endast det gula). Låt stå minst 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.
  3. Sätt ugnen på 100°. Koka upp grädden igen till 80°. Rör ihop äggulorna i en bunke och häll över grädden. Rör till en jämn smet och sila ner smeten i ugnståliga portionsformar (breda, låga formar).
  4. Ställ formarna i en djup ugnsplåt. Ställ in i mitten av ugnen och häll kokande vatten i plåten, halvvägs upp till portionsformarnas kant. Tillaga tills mitten stelnat, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna.
  5. Strö över socker i ett jämnt lager och bränn med brännare till en krispig yta vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Karlsbadersemlor

(32)

Oreotårta

(39)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Snabba marängbakelser

(3)

Parfait med bär

(21)

Julbomb

(5)

Pistageglass

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 vaniljstång
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 ev lavendel kvistar
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 äggulor
  • rårörsocker

Crème brûlée med lavendel och citron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Crème brûlée är en av dom mest populära desserterna, denna är smaksatt med lavendel. Recept av My Feldt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter + tid att stå i ugn
Ugnstemperatur:100º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull tillsammans med grädde, mjölk, socker och ev lavendelkvistar.
  2. Koka upp och dra från värmen. Riv ner citronskal (endast det gula). Låt stå minst 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.
  3. Sätt ugnen på 100°. Koka upp grädden igen till 80°. Rör ihop äggulorna i en bunke och häll över grädden. Rör till en jämn smet och sila ner smeten i ugnståliga portionsformar (breda, låga formar).
  4. Ställ formarna i en djup ugnsplåt. Ställ in i mitten av ugnen och häll kokande vatten i plåten, halvvägs upp till portionsformarnas kant. Tillaga tills mitten stelnat, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna.
  5. Strö över socker i ett jämnt lager och bränn med brännare till en krispig yta vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Karlsbadersemlor

(32)

Oreotårta

(39)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Snabba marängbakelser

(3)

Parfait med bär

(21)

Julbomb

(5)

Pistageglass

(1)