Cookies n'cream

Betyg (1-5):
2.92 (13 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tårtbotten:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 160 g smör
  • 3.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl filmjölk eller yoghurt 10%
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1.5 dl philadelphiaost
  • 110 g smör
  • 6 dl florsocker
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • Topping:
  • 4.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 pkt oreokex (6 hela och resten krossade)

Gör så här

  1. Tårtbotten: Smöra och bröa en springform, cirka 24 centimeter i diameter. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Vispa ner mjölblandningen och filmjölk eller yoghurt under vispning.<br /> Häll smeten i springformen och grädda i ugnen cirka 40 minuter, kolla med sticka. Låt botten svalna och skär sedan i 3 delar.

Fyllning, montering och topping:

  1. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Vispa grädde, socker och vanilj fluffigt. Krossa kexen med mortel eller hacka med kniv. Fördela fyllningen mellan de tre bottnarna och toppa kakan med grädde. Fluffa till ordentligt med grädde på toppen och tryck ner 6 stycken kex. Klä kanterna med de krossade kexen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2015-06-10

Så himla god! Lätt att lyckas med, räcker till många

Liknande recept

Karlsbadersemlor

(30)

Coop Extras jubileumstårta

(8)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Vit chokladtryffel

(37)

Smarriga havrekorgar

(0)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(8)

Smoothie med mango

(7)
20 st
  • Tårtbotten:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 160 g smör
  • 3.5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl filmjölk eller yoghurt 10%
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1.5 dl philadelphiaost
  • 110 g smör
  • 6 dl florsocker
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • Topping:
  • 4.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 pkt oreokex (6 hela och resten krossade)

Cookies n'cream

Betyg (1-5):
2.92 (13 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tårtbotten: Smöra och bröa en springform, cirka 24 centimeter i diameter. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Vispa ner mjölblandningen och filmjölk eller yoghurt under vispning.<br /> Häll smeten i springformen och grädda i ugnen cirka 40 minuter, kolla med sticka. Låt botten svalna och skär sedan i 3 delar.

Fyllning, montering och topping:

  1. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Vispa grädde, socker och vanilj fluffigt. Krossa kexen med mortel eller hacka med kniv. Fördela fyllningen mellan de tre bottnarna och toppa kakan med grädde. Fluffa till ordentligt med grädde på toppen och tryck ner 6 stycken kex. Klä kanterna med de krossade kexen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2015-06-10

Så himla god! Lätt att lyckas med, räcker till många

Liknande recept

Karlsbadersemlor

(30)

Coop Extras jubileumstårta

(8)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Vit chokladtryffel

(37)

Smarriga havrekorgar

(0)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(8)

Smoothie med mango

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies