Cocotter med babyspenat, örter och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g Västerbottensost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och dill
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g kallrökt lax
  • rädisor

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.

Tips

Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-03-13

Gott!

Liknande recept

Spara recept

Cocotter med lax och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Smörrebröd på svenska

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Crostini med mozzarella och grillad paprika

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smörgåstårta med lax

Betyg
Betyg
(19)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g Västerbottensost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och dill
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g kallrökt lax
  • rädisor

Cocotter med babyspenat, örter och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.

Tips

Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-03-13

Gott!

Liknande recept

Spara recept

Cocotter med lax och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Smörrebröd på svenska

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Crostini med mozzarella och grillad paprika

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Smörgåstårta med lax

Betyg
Betyg
(19)