Cocotter med babyspenat, örter och västerbottensost

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g västerbottensost eller annan lagrad ost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och dill
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g kallrökt lax
  • rädisor

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.

Tips

Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-03-13

Gott!

Liknande recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Cocotter med lax och västerbottensost

(71)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Äggcocotte

(7)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk smör
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g västerbottensost eller annan lagrad ost
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl finhackade örter, t ex basilika och dill
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g kallrökt lax
  • rädisor

Cocotter med babyspenat, örter och västerbottensost

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Cocotte är en fiffig liten maträtt. Man kan lägga i nästan vad som helst i de små portionsskålarna där grunden är ägg. Det här är en klassiker med Västerbottensost och spenat. Rökt lax blir ljuvligt till!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra fyra suffléformar eller små portionsskålar med raka kanter.
  2. Blanda ägg, äggulor, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Fördela blandningen i formarna och tryck ner spenatbladen blandat med de hackade örterna.
  3. Grädda mitt i ugnen tills äggsmeten rest sig, ca 25 min. Servera direkt med kallrökt lax och rädisor.

Tips

Går bra att göra en stor cocotte, öka tiden i ugnen något.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-03-13

Gott!

Liknande recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Cocotter med lax och västerbottensost

(71)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Äggcocotte

(7)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

(15)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies