Citronglass

Betyg (1-5):
4.5 (10 betyg)

Citronglassen är en lika vacker som god dessert med perfekt syra och sötma. Recept ur kokboken: Lugn mage med grön mat, av: Sofia Antonsson och foto: Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa (ca 4 tim)
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4 citroner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 3 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Skär av toppen på citronerna och lite på undersidan så de kan stå upp. Skär och gröp ut fruktköttet med kniv och sked över en tallrik. Tryck ut saften ur fruktköttet genom en sil.
  2. Vispa grädden fast. Rör ihop äggulor, florsocker, lemon curd och yoghurt med 3 msk av citronsaften. Vänd försiktigt ner grädden.
  3. Fyll citronerna med glassmeten. Lägg ev på citrontoppen. Ställ i frysen ca 4 timmar. Ta fram citronerna och låt stå i rumstemperatur ca 15 min före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



damien

2019-02-13

Gott

Liknande recept

Äggtoddy med apelsin

(1)

Marängsviss med kolasås

(10)

Jordgubbspavlova

(47)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Äggost

(13)

Midsommartårta

(33)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Saras påsktårta

(177)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 citroner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl lemon curd
  • 1 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 3 msk pressad citronsaft

Citronglass

Betyg (1-5):
4.5 (10 betyg)

Citronglassen är en lika vacker som god dessert med perfekt syra och sötma. Recept ur kokboken: Lugn mage med grön mat, av: Sofia Antonsson och foto: Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 20 min + tid att frysa (ca 4 tim)
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär av toppen på citronerna och lite på undersidan så de kan stå upp. Skär och gröp ut fruktköttet med kniv och sked över en tallrik. Tryck ut saften ur fruktköttet genom en sil.
  2. Vispa grädden fast. Rör ihop äggulor, florsocker, lemon curd och yoghurt med 3 msk av citronsaften. Vänd försiktigt ner grädden.
  3. Fyll citronerna med glassmeten. Lägg ev på citrontoppen. Ställ i frysen ca 4 timmar. Ta fram citronerna och låt stå i rumstemperatur ca 15 min före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



damien

2019-02-13

Gott

Liknande recept

Äggtoddy med apelsin

(1)

Marängsviss med kolasås

(10)

Jordgubbspavlova

(47)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Äggost

(13)

Midsommartårta

(33)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Saras påsktårta

(177)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies