Christers ormtårta

Betyg (1-5):
2.73 (26 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tårtbotten:
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk smör till formen
  • 3 msk ströbröd till formen
  • Fyllning:
  • 2 dl sylt, mosade bär eller äppelmos
  • 250 g vaniljkräm eller skivad vaniljglass
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl bär, karameller, strössel, kakdekorationer, blockchoklad

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund slät bakform (cirka 24 centimeter i diameter). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Sätt in den i nedre delen av ugnen och grädda 30-35 minuter.
  2. Låt kakan svalna något innan den vänds upp på ett galler. Dela tårtbottnen i tre bottnar. Alternativt köp en färdig tårtbotten.
  3. Tryck ut eller skär ut en rundel från mitten av tårtan, 8-10 centimeter i diameter. Lyft den åt sidan. Dela tårtan på mitten, lodrätt. Skjut halvorna åt varsitt håll så att de möts kortända mot kortända i slutet och får formen av en slingrande orm.
  4. Forma rundeln som ett huvud och placera i ena änden. Fyll tårtbottnarna, nedersta lagret med sylt och nästa med vaniljkräm eller vaniljglass.
  5. Vispa grädden och bred den över tårtan. Dekorera som föreslaget på bild eller efter egna uppslag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smoothie med mango och banan

(4)

Prinsesstårta

(108)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffranskladdkaka

(27)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Hallonsmoothie

(8)

Chiayoghurtbägare

(13)
11 st
  • Tårtbotten:
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk smör till formen
  • 3 msk ströbröd till formen
  • Fyllning:
  • 2 dl sylt, mosade bär eller äppelmos
  • 250 g vaniljkräm eller skivad vaniljglass
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl bär, karameller, strössel, kakdekorationer, blockchoklad

Christers ormtårta

Betyg (1-5):
2.73 (26 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund slät bakform (cirka 24 centimeter i diameter). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll den i formen. Sätt in den i nedre delen av ugnen och grädda 30-35 minuter.
  2. Låt kakan svalna något innan den vänds upp på ett galler. Dela tårtbottnen i tre bottnar. Alternativt köp en färdig tårtbotten.
  3. Tryck ut eller skär ut en rundel från mitten av tårtan, 8-10 centimeter i diameter. Lyft den åt sidan. Dela tårtan på mitten, lodrätt. Skjut halvorna åt varsitt håll så att de möts kortända mot kortända i slutet och får formen av en slingrande orm.
  4. Forma rundeln som ett huvud och placera i ena änden. Fyll tårtbottnarna, nedersta lagret med sylt och nästa med vaniljkräm eller vaniljglass.
  5. Vispa grädden och bred den över tårtan. Dekorera som föreslaget på bild eller efter egna uppslag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smoothie med mango och banan

(4)

Prinsesstårta

(108)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Saffranskladdkaka

(27)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Hallonsmoothie

(8)

Chiayoghurtbägare

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies