Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm
  • Tid 35 min

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

4.2 (15 betyg)

Vaniljsöt färskostkräm med bär gör våfflan till en ännu godare upplevelse.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 stycken
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 50 g grovt riven blockchoklad
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • våfflor
Mascarponekräm:
  • 200 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Mascarponekräm

  1. 1

    Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.

  2. 2

    Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.

  3. 3

    Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.

  4. 4

    Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • nina Pilelöw

    Mycket aktuellt och lite annorlunda!