Chokladswirlade maränger med bär och grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Marängerna blir både vackra och goda då man swirlar marängsmeten med chokladsås. Toppa de färdiga marängerna med vispad grädde och färska bär så har du en underbar dessert.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %) eller citronsaft
  • 1 dl choklad- eller kolasås
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • färska bär, t ex hallon och blåbär
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Gör så här

  1. Vispa äggvitor, ½ dl av sockret och ättiksprit eller citronsaft till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till en glansig, fast maräng. Ringla ner choklad- eller kolasås i marängen, varken blanda eller rör om. (Rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.)
  2. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 45 min-1 ½ tim (beroende på hur stora de är). Marängerna ska lossna lätt från bakplåtspappret och kännas lätta.
  3. Låt marängerna kallna och servera med vispad grädde och färska bär.

Tips

Om du vill göra små maränger så räcker smeten till ca 40 stycken och tar ca 35 min i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hemgjord jordgubbsglass i strut

Betyg
Betyg
(34)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %) eller citronsaft
  • 1 dl choklad- eller kolasås
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • färska bär, t ex hallon och blåbär
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Marängerna blir både vackra och goda då man swirlar marängsmeten med chokladsås. Toppa de färdiga marängerna med vispad grädde och färska bär så har du en underbar dessert.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitor, ½ dl av sockret och ättiksprit eller citronsaft till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till en glansig, fast maräng. Ringla ner choklad- eller kolasås i marängen, varken blanda eller rör om. (Rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.)
  2. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 45 min-1 ½ tim (beroende på hur stora de är). Marängerna ska lossna lätt från bakplåtspappret och kännas lätta.
  3. Låt marängerna kallna och servera med vispad grädde och färska bär.

Tips

Om du vill göra små maränger så räcker smeten till ca 40 stycken och tar ca 35 min i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Hemgjord jordgubbsglass i strut

Betyg
Betyg
(34)