Chokladswirlade maränger med bär och grädde

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Marängerna blir både vackra och goda då man swirlar marängsmeten med chokladsås. Toppa de färdiga marängerna med vispad grädde och färska bär så har du en underbar dessert.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %) eller citronsaft
  • 1 dl choklad- eller kolasås
  • 3
  • äggvitor
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • färska bär, t ex hallon och blåbär
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Gör så här

  1. Vispa äggvitor, ½ dl av sockret och ättiksprit eller citronsaft till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till en glansig, fast maräng. Ringla ner choklad- eller kolasås i marängen, varken blanda eller rör om. (Rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.)
  2. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 45 min-1 ½ tim (beroende på hur stora de är). Marängerna ska lossna lätt från bakplåtspappret och kännas lätta.
  3. Låt marängerna kallna och servera med vispad grädde och färska bär.

Tips

Om du vill göra små maränger så räcker smeten till ca 40 stycken och tar ca 35 min i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nutella-kladdkaka - Coop

(46)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Parfait med 3 smaker - Coop

(5)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka - Coop

(16)

Saffransbrownie med vit choklad - Coop

(27)

Nötmarängtårta - Coop

(45)

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %) eller citronsaft
  • 1 dl choklad- eller kolasås
  • 3
  • äggvitor
  • Till servering:
  • vispad grädde
  • färska bär, t ex hallon och blåbär
  • Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Marängerna blir både vackra och goda då man swirlar marängsmeten med chokladsås. Toppa de färdiga marängerna med vispad grädde och färska bär så har du en underbar dessert.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitor, ½ dl av sockret och ättiksprit eller citronsaft till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till en glansig, fast maräng. Ringla ner choklad- eller kolasås i marängen, varken blanda eller rör om. (Rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.)
  2. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 45 min-1 ½ tim (beroende på hur stora de är). Marängerna ska lossna lätt från bakplåtspappret och kännas lätta.
  3. Låt marängerna kallna och servera med vispad grädde och färska bär.

Tips

Om du vill göra små maränger så räcker smeten till ca 40 stycken och tar ca 35 min i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nutella-kladdkaka - Coop

(46)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Parfait med 3 smaker - Coop

(5)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka - Coop

(16)

Saffransbrownie med vit choklad - Coop

(27)

Nötmarängtårta - Coop

(45)

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies