Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En härligt fluffig pudding med ett krämigt inre.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk mörk rom
  • Tillbehör:
  • 4 dl mangosorbet
  • 1 skivad mango

Gör så här

  1. Smöra och sockra små portionsformar. Ställ dem gärna i frysen en stund. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en fast marängsmet. Blanda försiktigt choklad- och marängsmet. Smaksätt eventuellt med rom.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och rinnande inuti.
  4. Servera genast med sorbet och mangoskivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Glassbomb med mjölkchokladsås

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Egen glass med Kesella

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladkaka med svarta bönor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Halloweentårta med spindelnät

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Citrusglass med chokladöverdrag

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tant gredelin

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Varm choklad med rom och vispgrädde

Betyg
Betyg
(29)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk mörk rom
  • Tillbehör:
  • 4 dl mangosorbet
  • 1 skivad mango

Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En härligt fluffig pudding med ett krämigt inre.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och sockra små portionsformar. Ställ dem gärna i frysen en stund. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en fast marängsmet. Blanda försiktigt choklad- och marängsmet. Smaksätt eventuellt med rom.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och rinnande inuti.
  4. Servera genast med sorbet och mangoskivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Glassbomb med mjölkchokladsås

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Egen glass med Kesella

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladkaka med svarta bönor

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Halloweentårta med spindelnät

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Citrusglass med chokladöverdrag

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tant gredelin

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Varm choklad med rom och vispgrädde

Betyg
Betyg
(29)