
Chokladsufflé med mangosorbet
Betyg (1-5):
En härligt fluffig pudding med ett krämigt inre.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 msk smör
- 0.5 dl socker
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad (70%)
- 3 ägg
- 2 msk socker
- 2 tsk mörk rom
- Tillbehör:
- 4 dl mangosorbet
- 1 skivad mango
Gör så här
- Smöra och sockra små portionsformar. Ställ dem gärna i frysen en stund. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
- Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en fast marängsmet. Blanda försiktigt choklad- och marängsmet. Smaksätt eventuellt med rom.
- Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och rinnande inuti.
- Servera genast med sorbet och mangoskivor.
Liknande recept
Chokladsufflé med mangosorbet
Betyg (1-5):
En härligt fluffig pudding med ett krämigt inre.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smöra och sockra små portionsformar. Ställ dem gärna i frysen en stund. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
- Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en fast marängsmet. Blanda försiktigt choklad- och marängsmet. Smaksätt eventuellt med rom.
- Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och rinnande inuti.
- Servera genast med sorbet och mangoskivor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!