Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

En härligt fluffig pudding med ett krämigt inre.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk mörk rom
  • Tillbehör:
  • 4 dl mangosorbet
  • 1 skivad mango

Gör så här

  1. Smöra och sockra små portionsformar. Ställ dem gärna i frysen en stund. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en fast marängsmet. Blanda försiktigt choklad- och marängsmet. Smaksätt eventuellt med rom.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och rinnande inuti.
  4. Servera genast med sorbet och mangoskivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Nutella-kladdkaka

(46)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Black bean chocolate cake

(23)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Chokladkaka extra allt

(34)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 2 tsk mörk rom
  • Tillbehör:
  • 4 dl mangosorbet
  • 1 skivad mango

Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg (1-5):
3.8 (10 betyg)

En härligt fluffig pudding med ett krämigt inre.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och sockra små portionsformar. Ställ dem gärna i frysen en stund. Koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Bryt chokladen i bitar, lägg ner dem i grädden och rör tills de smält.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa till en fast marängsmet. Blanda försiktigt choklad- och marängsmet. Smaksätt eventuellt med rom.
  3. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Suffléerna ska vara gräddade på ytan och rinnande inuti.
  4. Servera genast med sorbet och mangoskivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Nutella-kladdkaka

(46)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Black bean chocolate cake

(23)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Chokladkaka extra allt

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies